PRVENSTVO SRBIJE U SKIJANJU: Na Kopaoniku održan veleslalom za mlađe kategorije!
Foto: Ski Savez Srbije

dve vožnje

PRVENSTVO SRBIJE U SKIJANJU: Na Kopaoniku održan veleslalom za mlađe kategorije!

Ostali sportovi -

Danas je odrzano Prvenstvo Srbije u Alpskom skijanju, u disciplini veleslalom, na stazi Crna Duboka na Kopaoniku, za kategorije dece od 12 do 16 godina. Ukupno je učestvovalo 50 takmičara iz Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Nakon dve voznje u odlicnim sneznim uslovima u kategoriji do 14 godina devojčice trijumfovala je Emilija Đurovic (SK Crvena Zvezda) ispred Lare Radulovic (SK Rtanj) I Lori Murovec takmičarke iz Slovenije (Sk Triglav). 4 mesto u ukupnom plasmanu zauzela je Ivanovic Gala ( SK Ares) što je ujedno I trece mesto u plasmanu za Prvenstvo Srbije . Emilija Djurović je ujedno ostavrila najbolje vreme staze u obe voznje današnjeg veleslaloma u muskoj I zenskoj konkurenciji.

1 / 4 Foto: Ski Savez Srbije

U kategoriji Dečaci do 14 godina, Tasic Dusan (NS Ski TEAM) odlicnom nastupom u obe voznje zauzeo je 1.mesto ispred drugoplasiranog Matije Ilijevskog (SK BSK) I treceplasiranog Nestora Ivanovića (SK ARES).

U starijim kategorijama do 16 godina , u ženskoj konkurenciji je bilo zanimljivo do kraja, pobedu je odnela Iva Nikolic(SK BSK) koja je od drugoplasirane Mine Angelov ( SK NIŠ) bila bolja za 0,02 stotike. 3 mesto zauzela je Petra Lazović (SK MM) sa 1,20 stotinki zaostatka.

U muškoj konkurenciji odlicnim nastupom u obe voznje trijumfovao je Lazar Perišić ( SK RTANJ) ispred klupskog kolege Alekse Balovica (SK Rtanj) , dok je 3. Mesto I bronzanu medalju osvojio Aleksa Lalic ( NS SKI TEAM).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track