SUTRA SE ODRŽAVA SPEKTAKL NA UBU: Sutra se održava 11. Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke
Foto: Savez za sportsko obaranje ruke Srbije

SUTRA SE ODRŽAVA SPEKTAKL NA UBU: Sutra se održava 11. Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke

Ostali sportovi -

Srpski sportski savez za obaranje ruke u saradnji sa Opštinom Ub i Sportskim savezom te opštine organizuje 11. Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u nedelju 18. aprila sa početkom u 14h . Takmičenje će se održati u Sportskoj hali UB bez prisustva publike zbog virusa Covid 19 i ispoštovaće se sve propisane protivepidemiološke mere.

Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke sudiće međunarodne lincecirane sudije iz Bugarske na čelu sa jednim od najboljih svetskih sudija i svetskim prvakom u obaranju ruke Hristo Delidzakovim.

Najbolji na ovom državnom prvenstvu postaju članovi reprezentacije Srbije u sportskom obaranju ruke i takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Svetskom prvenstvu u Gruziji.

1 / 4 Foto: Savez za sportsko obaranje ruke Srbije

Postoje više kategorija na državnom prvenstvu i to: Amateri početnici , Juniori , Žene , Masteri , Osobe sa invaliditetom i Seniori profesionalci .

U Srbiji postoji više od 15 aktivnih klubova u ovom sportu.

Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke otvoriće zajedno predsednik opštine UB Darko Glišić i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Goran Marinković.

-Sportsko obaranje ruke - ARMWRESTLING postoji 11. godina u Srbije a svetska takmičenja i Svetska federacija u sportskom obaranju ruke postoje više od 40 godina . Ovaj sport naćiće se i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Andjelesu, a do tada radiće se na njegovoj promociji i razvoju u Srbiji, kaže predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja