SJAJAN REZULTAT SRPSKOG BODIBILDERA Dušan Savić podigao kilažu DUPLO VEĆU od svoje težine!
Foto: Promo

raw benč pres

SJAJAN REZULTAT SRPSKOG BODIBILDERA Dušan Savić podigao kilažu DUPLO VEĆU od svoje težine!

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u bodibildingu i benč presu Dušan Savić (30) iz Prokuplja zauzeo je drugo mesto na kupu Srbije u Trsteniku, u IPF federaciji u disciplini RAW benč pres.

Savić koji je višestruki državni šampion u svim federacijama u bodibildingu i benč presu, drugi na Balkanu, treći u Evropi i peti na svetu, ovog puta je u Trsteniku osvojio drugo mesto.

Dušan Savić
foto: Promo

Mada je jako fascinantno da je sa svojih 84kg uspeo da podigne tegove teške 170kg iz benč presa, što je duplo u odnosu na njegovu telesnu težinu.

Ovaj bilder je čak imao pokušaj i za izbačaj od 185kg ali taj pokušaj tehnicki nije bio ispravan.

"Pokušao sam spojiti nespojivo, pa sam ovog puta probao da iako sam u bodibilding pripremama za Balkansko prvenstvo da se takmičim i u benč presu.

Nespojivo iz razloga sto u bodibilding pripremama držite rigoroznu dijetu, skidate kilograme i samim tim snaga prirodno pada u tom periodu, a ja sam svejedno svestan te činjenice pokušao pobediti u benč presu gde izgled uopšte nije presudan i gde se ocenjuje jedino cista snaga.

Čak i u takvim okolnostima ja sam uspeo podići duplo od svoje telesne težine, sto slozicete se sa mnom malo ljudi to uspeju da urade.

Smatram da trenutno nisam ni blizu svoje prave forme, ali ne očajavam i ne dižem zastave bele nikada, jer je upravo preležana korona i pauza od 3 meseca ne treniranja uradila svoje", rekao je Savić

Dušan Savić
foto: Promo

Saviću će ova godina biti prepuna takmičenja, a neka najbitnija takmicenja za njega su Balkansko prvenstvo u Rumuniji 11-13.juna. u bodibildingu i Svetsko prvenstvo.

"Ako bih se koncentrisao na dalje takmičarske planove, smatram da će ova godina za mene biti najbolja od svih predhodnih jer su u planu najprestižnija međunarodna takmičenja u bodibildingu gde ću gledati na sebi svojstven način pomeriti lične granice na viši nivo i biti sinonim za nepobedivost u ova dva sporta.

Za sada iza sebe imam 43 takmičenja i 40 medalja, od toga 22 zlatne medalje, 10 srebrnih medalja i 8 bronzanih medalja".

Dušan Savić
foto: Promo

Dušan Savić je godinama unazad jedan od najuspešnijih sportista Prokuplja, a i Južne Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track