U INDIJI DNEVNO 300.000 ZARAŽENIH, HILJADE UMRLIH, A ONI I DALJE IGRAJU: Igrači se bune, ali liga se nastavlja! FOTO
Foto: EPA / IDREES MOHAMMED

NEVEROVATNO

U INDIJI DNEVNO 300.000 ZARAŽENIH, HILJADE UMRLIH, A ONI I DALJE IGRAJU: Igrači se bune, ali liga se nastavlja! FOTO

Ostali sportovi -

Pandemija koronavirusa u Indiji poprimila je tragične razmere, dnevno u ovoj zemlji ima oko 300.000 zaraženih, a ukupno je dosad umrlo 200.000 ljudi.

Zalihe kiseonika su pri kraju, zdravstveni sistem puca, a jedini spas je kiseonik na crnom tržištu. Mnogi Indijci su prepušteni sami sebi.

Međutim, najpopularniji sport u Indiji kriket ne staje! Tamošnja Premijer liga odigrava se prema planu, iako mnogi, pa i sami igrači, zahtevaju da se obustavi.

Kriket
foto: AP Tertius Pickard

Svakog dana umire na hiljade ljudi, ima prečih stvari od sporta smara većina stanovništa. Međutim, vlada Indije veruje da popularnost najjače lige može građane da veže za male ekrane i da oni tako više vremena provode kod kuće. Time se sprečava ubrzano širenje virusa.

Indija, pandemija, korona
foto: EPA / IDREES MOHAMMED

- Sada je najvažnije da liga nastavi da se igra, kako bi bilo bar nešto pozitivno u ovom ludilu. Ne smemo da potcenimo uticaj sporta na ljude. Navijači će biti kod kuće, a to je bolje nego da šetaju bez maski. Kriket je i važan deo ekonomije. Zaustavljanje lige ne bi donelo ništa - rekli su iz rukovodstva Premijer lige.

U sredu su u Indiji umrle 3.293 osobe, pa se ukupna brojka popela na 201.187, a za 24 sata registrovano je 360.960 novih slučajeva zaraze.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track