MALI SAJAM SPORTA: Udovičić, Štefanek i Marinković otvorili novu sezonu, Pančevcima poklon lopte!
Foto: SSS

SVI SPORTOVI NA JEDNOM MESTU

MALI SAJAM SPORTA: Udovičić, Štefanek i Marinković otvorili novu sezonu, Pančevcima poklon lopte!

Ostali sportovi -

Tradicionalnalna manifestacija Mali sajam sporta nastavljena je i ove godine.

Prvi grad domaćin u 2021. godini bilo je Pančevo. Deca iz obdaništa i osnovnih škola su danas imala prilike da se oprobaju u preko 10 sportova.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i najbolji srpski automobilista Dušan Borković razgovarali su sa budućim nadama srpskog sporta kako izgleda put do medalja.

"Videli smo koliko dece je danas prošlo kroz sve terene Malog sajma sporta ovde u Pančevu i želimo još jednom svima da pošaljemo poruku da treba da treniraju, bave se sportom i budu zdravi. Neće možda svi uspeti da osvoje olimpijske, svetske ili evropske medalje, ali je sigurno da će kroz sport i druženje sa proslavljenim sportistima naučiti prave vrednosti. Bitno je da se trude i odrastaju na pravi način, a sutra ćemo nadam se i ministar Udovičić i ja moći da kažemo da je neko od budućih šampiona ponikao upravo sa Malog sajma sporta. Želimo da promovišemo sport i privučemo što više dece na sportske terene, a u našem radu da ostvarimo taj cilj mnogo nam pomaže Ministarstvo omladine i sporta kome se ovom prilikom zahvaljujem”, rekao je predsesnik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

1 / 7 Foto: SSS

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozdravio je prisutne:

Nastavljamo tradiciju održavanja malih sajmova sporta širom Srbije, a danas imamo priliku da o važnosti fizičke aktivnosti za razvoj i zdravlje najmlađih razgovaramo u Pančevu. Malo koji grad može da se pohvali činjenicom da ima preko 160 sportskih udruženja, i da su na njegovoj teritoriji zastupljeni skoro svi sportovi, što uz prateću sportsku infrastrukturu, Pančevo čini sportskom bazom sa velikim potencijalom. Danas su najmlađi imali mogućnost da se upoznaju sa različitim sportovima, ali i da čuju sportska iskustva nas starijih, koji najbolje znamo da put do osvajanja medalja počinje izlaskom na teren u svom mestu. Pozivamo sve mlade, i one starije, da svakoga dana, izdvoje malo vremena i budu fizički aktivni, jer da bismo bili zdravi sport mora biti izbor svakog od nas”, izjavio je ministar Udovičić.

Sportski savez Pančeva prezentovao je akcije koje se sprovode u gradu uz pomoć Sportskog saveza Srbije, a to su besplatna rekreacija za žene "Budi zdrava - vežbaj sa nama" i program za pravilan razvoj dece u predškolskim ustanovama "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".

Davor Štefanek uručio je ovom prilikom generalnom sekretaru Sportskog saveza Pančeva Dejanu Periću lopte za sve osnovne škole ovog grada.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track