SRPKINJE PRUŽILE ŽESTOK OTPOR: Trener odbojkašica zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Turske
Foto: Odbojkaški Savez Srbije

liga nacija

SRPKINJE PRUŽILE ŽESTOK OTPOR: Trener odbojkašica zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Turske

Ostali sportovi -

Trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Vladisavljev rekao je da je zadovoljan današnjom igrom svoje ekipe u prvom meču Lige nacija protiv Turske.

"Dobar početak takmičenja za nas, za našu mladu ekipu. Malo treme i stegnutosti u prvom setu, ali je posle toga došlo do opuštanja i samopouzdanja", rekao je Vladisavljev, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

"Zaista mislim da smo od drugog seta do kraja meča bili apsolutno ravnopravan rival Turskoj gde je moj kolega Gvideti morao da ubaci gotovo sve raspoložive snage koje ima ne bi li dobio utakmicu", dodao je on.

Podmladjena ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je posle pet setova u prvoj utakmici Lige nacija u Riminiju. Turska je danas pobedila Srbiju sa 3:2, po setovima 25:21, 18:25, 25:23, 22:25 i 16:14, posle 144 minuta igre.

"Mi smo zadovoljni, idemo dalje, sutra je već novi meč. Imamo još puno da odigramo, ali dobro je krenulo i to nam je motiv da budemo na svakom meču barem na ovom nivou, ako ne i bolji", rekao je Vladisavljev, koji u Riminiju vodi ekipu umesto selektora Zorana Terzića.

Bloker Sofija Medić navela je da su ona i njene saigračice pružile svoj maksimom u ovom trenutku.

"Možda smo malo stegnuto ušle u prvi set, što je normalno za ovako takmičenje... Mi smo, ipak, tri nedelje zajedno, nova smo ekipa i mlada, tako da je sve to normalno. Posle smo došle do svoje igre i srećna sam da smo pružile ovakav otpor. Bile smo čak i blizu pobede, ali u je u završnicama presudilo njihovo iskustvo", rekla je Medić.

"Na nama je nastavimo da radimo. Sutra imamo novu utakmicu. Pružićemo maksimum i sutra i nadamo se boljem rezultatu", dodala je ona.

Srbija sutra u drugom kolu Lige nacija igra protiv Poljske od 16.00.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track