POTRESNA ISPOVEST GVOZDENOG MAJKA: Bio sam na ivici samoubistva, a onda me je ovaj ČAROBNI LEK spasio! Promenio mi je ŽIVOT!
Foto: Profimedia

ISKREN

POTRESNA ISPOVEST GVOZDENOG MAJKA: Bio sam na ivici samoubistva, a onda me je ovaj ČAROBNI LEK spasio! Promenio mi je ŽIVOT!

Ostali sportovi -

Legenda svetskog boksa Majk Tajson svoju profesionalnu karijeru počeo je da gradi sredinom osamdesetih prošlog veka i odmah skrenuo pažnju na sebe

Svojih prvih 19 profesionalnih borbi pobedio je nokautom, a čak ih je 12 završio u prvoj rundi.

Prvu titulu WBC šampiona osvojio 22. decembra 1986. godine kada je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobedio Trevora Berbika.

Sledeće godine je osvojio WBA i IBF naslove pobedama protiv Džejmsa Smita i Tonija Takera. Tajson je nastavio da ruši svoje suparnike, a do kraja karijere je ukupno pobedio u 50 mečeva od kojih je 44 završio nokautom, imao je i šest poraza.

Tajson, Majk Tajson, Put kroz vreme, Budućnost
foto: Profimedia

Uglavnom, njegovi nokauti stvorili su mu imidž žestokog momka, postao je jako popularan i medijima jako zanimljiv. Pored dostignuća u ringu, Tajson je bio poznati po burnom privatnom životu i sklonosti ka tučama i porocima

Problemi sa zakonom sputavali su ga u karijeri, koja je bila protkana usponima i padovima. Priznaje kako je razmišljao o samoubistvu, a izlaz iz krize pronašao u halucinogenima, a konzumirao je i ‘čarobne pečurke’

"Svi su mislili da sam lud, protivniku sam odgrizao uho", rekao je Majk Tajson, prisetivši se meča iz 1997. protiv Ivandera HolIfielda kada je zbog toga diskvalifikovan, pa dodao:

" Svašta sam radio, ali život mi se promenio kada sam počeo uzimati ‘čarobne pečurke’. Užasno je reći, ali bio sam na korak do samoubistva. Taj neverovatan lek mi je promenio život,"

Majk Tajson
foto: Printscreen

Bokserska legenda ima iskustva s raznim halucinogenima, a sada koristi marihuanu, koju i sam uzgaja. Ima veliki biznis s marihuanom koja mu donosi odličnu zaradu.

"Nisam želio da me ljudi pamte kao čudovište. A tada sam to bio. Taj čovek je bio otrovan i opasan za svoju porodicu. Uopšte nisam o njima brinuo, a oni su mi bili sve", rekao je Majk Tajson i dodao:

"Znao sam da ne mogu sve da promenim preko noći, ali za ništa ne žalim. Drogu, seksualne ispade i tučnjave ostavio sam iza sebe, to je prošlost. Sada se želim posvetiti porodici i zahvalan sam što sam dobio priliku.", zaključio je Gvozdeni Majk.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track