POBEDNIK SEOSKIH IGARA DOBIO NAGRADU: Štefanek i Marinković darovali Rudnu glavu novim terenom!
Foto: Sportski Savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

POBEDNIK SEOSKIH IGARA DOBIO NAGRADU: Štefanek i Marinković darovali Rudnu glavu novim terenom!

Ostali sportovi -

Pobednik Seoskih igara Sportskog saveza Srbije 2019 - selo Rudna Glava u opštini Majdanpek dobilo je teren kao nagradu za osvojeno prvo mesto.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su Rudnu Glavu i otvorili teren uz mališane FK Rudna Glava.

Otvaranju terena prisustvovali su i predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović, predsednik MZ Rudna Glava Stanimir Balanović, predsednik Sportskog saveza opštine Majdanpek Ivan Maksimović i Nikola Nunović predsednik Skupštine opštine Majdanpek. Štefanek je ovom prilikom poručio:

Danas otvaramo teren na igralištu gde su održane prve seoske igre pod pokroviteljstvo Sportskog saveza Srbije, 2019. godine. Ovde je iste godine održano i republičko finale, tada pilot projekta, a Rudna Glava je pobedom zaslužila ovaj teren. Znam koliko dece i mladih ima u ovom selu i drago mi je što će oni dobiti još jedno mesto gde će moći da se bave sportom i druže. Želim im što manje povreda i što više sportskih ali i ostalih uspeha u životu. Još jednom napominjem da će se Sportski savez Srbije maksimalno truditi da pomagne sve opštine širom Srbije koliko god nam mogućnosti dozvoljavaju, a mi ćemo se truditi da one iz godine u godinu budu sve veće, a ovaj teren je i pokazatelj napretka, kao prvi poduhvat ovakve vrste u istoriji Sportskog saveza Srbije", rekao je Štefanek i mališanima darovao lopte.

seoske igre
foto: Sportski Savez Srbije

Projekat Seoskih igara Sportskog saveza Srbije pokrenut je 2019. godine, kada je u takmičenju učestvovalo pet opština. U 2020. godini broj učesnika bio je 10, a igre su održane uz poštovanje epidemioloških mera iako je pandemija pretila da sve zaustavi.

"Ove godine Sportski savez Srbije je ponosan što su se projektu Seoskih igara SSS priključile čak 24 opštine, a takmičenje na opštinskom nivou je uveliko u toku. Na ovaj način, čuva se tradicija, promoviše sport na selu, a mladi imaju priliku da se druže u prirodi i bave fizičkom aktivnošću. Takođe unapređuje se sportska infrastruktura, jer pobednik na republičkom finalu dobija upravo teren u selu pobednika”, istakao je Štefanek.

seoske igre
foto: Sportski Savez Srbije

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track