KURIR TELEVIZIJA

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO: Plivanje je osnovna kultura, kao učenje jezika i vožnja bicikla!

Ostali sportovi -

Vaterpolo klub „Crvena zvezda” pokrenuo je Akademiju vodenih sportova koja se bavi radom sa decom na najsavremeniji način. Ovog leta Akademija organizuje četiri kampa i škole plivanja u Ljigu, Zvečanu, Gračanici i Beogradu.

Prvi kamp počeo je sa radom u Ljigu, a naš proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen našao se u ulozi trenera. Njegov cilj je, kako kaže, da obiđu što više gradova Srbije i što više mališana nauče da plivaju.

"Dosta uspešno smo do sada uradili tri treninga, deca su savladala osnovne stvare, opustila se i prihvatila vodu i činjenicu da treba da nauče da plivaju. Po meni, plivanje je osnovna kultura koje svako dete treba da zna, isto kao što se uči jezik ili uči da vozi bicikla", smatra Rađen.

deca
foto: Kurir Televizija

Kako dodaje jedan od najboljih srpskih vaterpolista, ideja je bila da sa kampom obiđu par gradova ovog leta kako bi svako dete dobilo priliku da se bavi sportom na najkvalitetniji način.

Roditelji i deca su prezadovoljna jer će, kako naglašavaju, unaprediti zdravlje i kondiciju.

Neki od polaznika naučiće da plivaju, neki će savladati različite stilove i tehnike plivanja, a neki uživati u vodenim sportovima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:44

ČELIČNA DAMA U VOJSCI SRBIJE: Nosi cepanice i pliva u ledenoj vodi, sve to sa ekipom BEOGRADSKIH GORŠTAKA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track