MOGUĆI OKRŠAJI SRPSKIH SPORTISTA S PROTIVNICIMA IZ TZV. KOSOVA: Ako se to dogodi u Tokiju će se zbiti OVO
Foto: Tanjug/Rade Prelić

plan za svaku situaciju

MOGUĆI OKRŠAJI SRPSKIH SPORTISTA S PROTIVNICIMA IZ TZV. KOSOVA: Ako se to dogodi u Tokiju će se zbiti OVO

Ostali sportovi -

Olimpijci su pred put u Tokio prisustovali prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji im je poručio da samo rade svoj posao ukoliko se budu sastali s kolegama takozvane države Kosovo

Ono što je posebno istakao je da ukoliko dođe do toga Srbija neće tražiti da se napušta postolje ili da ne učestvuju na takmičenjima.

Potencijalno odmeravanja snaga između reprezentacije Srbije i tzv. države Kosovo može da se dogodi u dva sporta - u streljaštvu, disciplina gađanje iz vazdušne puške do deset metara i u džudou.

Srbija će u streljaštvu, disciplini gađanje iz vazdušne puške do deset metara imati dva predstavnika. Boje naše reprezentacije, braniće Milutin Stefanović i Milenko Sebić, dok će jedini predstavnik tzv.države Kosovo biti Driljon Ibrahimi.

Što se tiče džudoa, u kategoriji do 48 kilograma, naša Milica Nikolić se može sastati protiv Distrije Krasneći, odnosno u kategoriji do 57 kilograma Marica Perišić se može boriti sa Norom Đakovom.

Sportisti tzv. Kosova će nastupati u pet disciplina na Olimpijskim igrama - atletici, boksu, rvanju, streljaštvu i džudou.

Srbija će imati predstavnike u 15 sportova - atletici, boksu, vaterpolu, veslanju, kajaku i kanuu, karateu, košarci, odbojci, plivanju, rvanju, stonom tenisu, streljaštvu, tekvondou, tenisu i džudou.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track