OBJAVLJEN RASPORED PARTIZANOVIH MEČEVA U EVROKUPU: Crno-beli protiv Hamburga počinju takmičenje
Foto: Starsport©

EVROKUP

OBJAVLJEN RASPORED PARTIZANOVIH MEČEVA U EVROKUPU: Crno-beli protiv Hamburga počinju takmičenje

Košarka -

Košarkaši Partizana počeće takmičenje u Evrokupu ove sezone na gostujućem terenu protiv Hamburga 20. oktobra, saopšteno je iz tog takmičenja.

Kako je saopšteno, objavljen je preliminarni kalendar takmičenja i moguće su promene termina odigravanja pojedinih utakmica.

Crno-beli će u drugom kolu 27. oktobra igrati na svom terenu protiv Turk Telekoma, a u trećem kolu 3. novembra biće domaćini Huventudu.

U četvrtom kolu, 10. novembra, Partizan će igrati na gostujućem terenu protiv Andore, a sedam dana kasnije dočekaće Lijetkabelis.

Partizan će u šestom kolu, 8. decembra igrati kao gost u Francuskoj protiv Metrpolitansa, 15. decembra dočekaće Slask, a u osmom kolu 22. decembra gostovaće u Rusiji protiv Lokomotive Kubanj.

Evrokup žreb
foto: Pritnscreen

Na početku 2022. godine Partizan će igrati dve utakmice kao domaćin, 12. januara dočekaće Trento, a sedam dana kasnije Hamburg.

U 11. kolu 26. januara crno-beli igraće u Ankari protiv Turk Telekoma, a 2. februara u Badaloni protiv Huventuda. ; Partizan će 9. februara igrati u Beogradu protiv Andore, mesec dana kasnije kao gost protiv Lijetkabelisa, a u 15. kolu na svom terenu protiv Metrpolitansa, 16. marta.

U 16. kolu Partizan će 23. marta igrati u Poljskoj protiv Vroclava, sedam dana kasnije dočekaće Lokomotivu, a poslednju utakmicu u grupnoj fazi igraće 6. aprila u Italiji protiv Trenta.

Ove sezone promenjen je sistem takmičenja u Evropkupu, pa će se ekipe takmičiti u dve grupe po 10. U nokaut fazu, u osminu finala, plasiraće se po osam ekipa.

Od osmine finala igraće se na po jednu pobedu, a prednost domaćeg terena imaće najboljeplasirane ekipe.

lopta, Evroliga, košarkaška lopta
foto: Starsport©

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track