NE MENJA BOLID: Peres vozi za Red Bul i 2022. godine
Foto: EPA/SRDJAN SUKI

PAO DOGOVOR

NE MENJA BOLID: Peres vozi za Red Bul i 2022. godine

Ostali sportovi -

Meksikanac Serhio Peres voziće za Red Bul u šampionatu Formule 1 i sledeće godine, saopštila je ta ekipa.

Peres je prošle sezone prešao u Red Bul, gde će i naredne godine voziti uz Maksa Verstapena. To će biti 11. sezona Peresa u Formuli 1.

"Srećan sam što nastavljam sa sjajnim timom kakav je Red Bul u novu eru Formule 1 i to je za mene velika prilika. Sledeće godine svi počinju od nule zbog novih pravila i moj cilj je da sa Red Bulom odem na vrh", rekao je Peres.

"Imamo još mnogo toga zajedno da ostvarimo, ove sezone imamo veliki izazov i nadam se da ćemo godinu završiti na visokom nivou i da ćemo taj zamajac preneti na 2022. Želim da zahvalim mojim navijačima širom sveta, a posebno onima u Meksiku. Od mojih sponzora do navijača, imali su toliko entuzijazma kada sam prešao u Red Bul i zaista se nadam da ćemo moći da ih nagradimo osvajanjem titule", dodao je on.

Peres je postao prvi vozač Red Bula, izuzev Verstapena, koji je od 2018. godine pobedio u jednoj trci, kada je trijumfovao u Azerbejdžanu početkom juna.

Trenuno je peti u šampionatu, iza Luisa Hamiltona (Mercedes), Verstapena, Landa Norisa (Meklaren) i Valterija Botasa (Mercedes).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track