ODBOJKAŠI BRANE EVROPSKO ZLATO! Željko Tanasković za Kurir: Nema slabe ekipe na EP, može se očekivati velika neizvesnost
Foto: Profimedia, Promo

EP ZA ODBOJKAŠE

ODBOJKAŠI BRANE EVROPSKO ZLATO! Željko Tanasković za Kurir: Nema slabe ekipe na EP, može se očekivati velika neizvesnost

Ostali sportovi -

Bivši kapiten odbojkaškog nacionalnog tima, osvajač dve medalje na šampionatima Starog kontinenta za SR Jugoslaviju, ističe da je Evropsko prvenstvo ujednačeno, da nema slabih ekipa i da će biti neizvesno

Evropski prvak Srbija sinoćnim mečom protiv Belgije počeo je odbranu titule prvaka na šampionatu Starog kontinenta u odbojci. Utakmice grupe A, u kojoj je naša selekcija, igraju se u Krakovu, a domaćin Poljska je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju.

Nekadašnji reprezentativac i kapiten nacionalnog tima Željko Tanasković, u razgovoru za Kurir je istakao da Srbija ima kvalitet i potencijal da dođe do medalje!

- Naravno, na velikim takmičenjima kao što je prvenstvo Evrope, da bi ste bili na pobedničkom postolju, pored kvaliteta potrebna je i sreća. Ovaj šampionat će biti dosta ujednačen, nema slabe ekipe, pa se može očekivati i velika neizvesnost. Svi su došli sa nekim ambicijama, a mi imamo iskusan tim i našim momcima treba da pružimo punu podršku. Verujem da su u stanju da ostvare uspeh - optimista je Tanasković, koji sa šampionata Starog kontinenta ima dve osvojene medalje za SR Jugoslaviju (bronza 1995, srebro 1997).

odbojka, odbojkaši, Slobodan Kovač
foto: Cev.lu

Srbija ima svežeg selektora Slobodana Kovača, mada je na tom mestu već dve godine, jednog od naših najistaknutijih igrača u ovdašnjoj "zlatnoj eri" odbojke.

- Boba je dosta toga postigao kao igrač, tako da kod njega postoji već neka rutina, što je dobro. U kolektivnim sportovima je mnogo bitno ko je selektor, a verujem da će Kovač i na novom poslu biti uspešan - rekao je Tanasković.

Publika sedmi igrač Poljske

Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova u Poljskoj, pa se očekuje da će domaćin u Krakovu imati veliku podršku navijača.

- Poljaci su poznati po tome što vole da gledaju odbojku. Koliko je tamo odbojka popularna, najbolje pokazuje to što su čak organizovali utakmice na stadionu, kako bi bilo što više ljudi. Publika će sigurno biti sedmi igrač Poljaka, ali to ne treba mnogo da nas brine. Prolazili smo kroz takve situacije, tako da i sa time možemo da se nosimo - poručio je Željko Tanasković.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track