SRPSKI DIJAMANT Ivana zaradila 76.000 dolara za četiri pobede: Prebolela OI i pokazala da je najbolja! KRITIČARI, GDE STE SADA?
Foto: Profimedia

Blistala

SRPSKI DIJAMANT Ivana zaradila 76.000 dolara za četiri pobede: Prebolela OI i pokazala da je najbolja! KRITIČARI, GDE STE SADA?

Ostali sportovi -

Španovićeva osvojila 3. titulu u Dijamantskoj ligi (2016, 2017, 2021), ujedno obezbedila i plasman na Svetsko prvenstvo

Ivana Španović caruje svetskom atletikom! Pečat na to stigao je u vidu osvajanja Dijamantske lige za 2021. godinu! To je već treća titula za najbolju srpsku atletičarku u ovom elitnom takmičenju.

Kvalitet je nešto što traje godinama. Kvalitet je ono što Ivana Španović pruža srpskoj i svetskoj atletici već duže od decenije. Ivanin uspon krenuo je sa zlatom na Univerzijadi 2009. u Beograd. Od tada pa do danas Srbiji je donela 15 medalja! Računamo samo najveća takmičenja. A, Španovićeva je dominirala i u Dijamantskoj ligi, koja okuplja najbolje atletičarke sveta.

Ivana Španović
foto: Profimedia

Posle kruna koje je osvojila 2016. i 2017. godine, na red je došla i treća, čini se, najvažnija. Razlog - Olimpijske igre i težak period koji je imala iza sebe zbog povrede. Vratila se toliko moćna i dominantna da je oduvala konkurenciju, ali i kritičare koji su posle Tokija pričali razne budalaštine.

Učinak i osvojene nagrade u Dijamantskoj ligi

Firenca 1. mesto 10.000 dolara

Lozana 1. mesto 10.000 dolara

Oslo 2. mesto 6.000 dolara

Stokholm 1. mesto 10.000 dolara

Cirih 1. mesto 10.000 dolara

Završna pobeda 30.000 dolara

Ukupno: 76.000 dolara

- Samo treba da voliš ono što radiš i da veruješ u sebe. Zahvalna sam za sve ovo - napisala je Ivana na Instagramu posle veličanstvene pobede na završenom mitingu Dijamantske lige u Cirihu. Kad se podvuče crta - četiri prva mesta i jedna druga pozicija. Impresivno! Takođe, lepo i za novčanik, jer sve to donosi 76.000 dolara.

REAKCIJE

Filip Krajinović

srpski teniser

Bravooo

Sandra Perović

hrvatska atletičarka

Koliko sam ponosna! Isto kao da je moje

Blanka Vlašić

hrvatska atletičarka

Čestitam (uz srce)

Darija Klišina

ruska atletičarka

Fantastično takmičenje (uz vatru)

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track