KAPITEN PETRIĆ NAKON ŠTO JE SAZNAO IME NAREDNOG PROTIVNIKA: Ne želimo da se zaustavimo u polufinalu EP
Foto: Profimedia

BRAVO

KAPITEN PETRIĆ NAKON ŠTO JE SAZNAO IME NAREDNOG PROTIVNIKA: Ne želimo da se zaustavimo u polufinalu EP

Ostali sportovi -

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić rekao je da se selekcija neće zaustaviti na učešću u polufinalu Evropskog prvenstva, kao i da su tokom turnira izdržali sve pritiske i dobili teške utakmice.

"Sigurno da ne želimo da se zaustavimo. Svesni smo da nas čeka težak posao u polufinalu, i kao i uvek imamo vremena da se spremimo za to polufinale", rekao je Petrić, preneo je danas Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije su u utorak osigruali plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pobedom nad Holandijom od 3:0 (25:23, 25:20, 27:25).

U narednoj fazi rival aktuelnim evropskim prvacima biće selekcija Italije, koja je danas pobedila Nemačku sa 3:0 (25:13, 25:18, 25:19).

Petrić je ocenio da je selekcija opet tu gde želi da bude, u borbi za medalje, kao i da nije bilo lako doći do plasmana u najboljih četiri.

"Jako mi je drago što smo uspeli da dodjemo dovde, jer nije lako kada si evropski šampion da ideš dalje, jer svi su tu da probaju da te skinu sa trona. Izdržali smo sve pritiske, i dobili teške mečeve", dodao je on.

Odbojkaš Marko Podraščanin istakao je da selekcija podiže formu iz meča u meč, kao i da je "važno da u polufinalu protivnik nije Poljska" ."Bitno je samo da ne igramo protiv Poljske, po mom mišljenju oni su glavni favoriti posle neslavnog završetka Olimpijskih igara", rekao je on.

Domaćin završnog dela turnira biće poljski grad Katovice, a meč Srbije i Italije na programu je u subotu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track