SPORTISTI GENIJALCI DOMINIRAJU U KVIZOVIMA: Dvojica su rekorderi, treći preživeo srčani udar, pa rastura znanjem VIDEO
Foto: Printscreen

Znaju znanje

SPORTISTI GENIJALCI DOMINIRAJU U KVIZOVIMA: Dvojica su rekorderi, treći preživeo srčani udar, pa rastura znanjem VIDEO

Ostali sportovi -

Dušan Macura, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, zablistao je u ponedeljak uveče u kvizu "Potera".

Macura je tako još jednom pokazao neverovatno znanje. On je prošle godine u aprilu postavio rekord "Slagalice" osvojivši neverovatnih 442 poena! Nije bilo oblasti u kojoj se nekadašnji košarkaš nije snašao.

U ponedeljak je osvojio 600.000 u prvom delu "Potere", a zatim uspeo i u završnoj igri da nadmudri tragača i ode kući znatno bogatiji.

Kada je obrazovanje u pitanju Dušan je upisao Filozofski fakultet, odsek Klasične nauke ali ga nikada nije završio. To ga, međutim, nije sprečilo da se naoruža odličnim zananjem. Što se tiče sportske karijere Macura je prošao mlađe kategorije Crvene zvezde i brzo je priključen prvom timu, ali je nastupao i u Norveškoj, Portugalu, Iranu, kao u mladoj reprezentaciji Jugoslavije.

Macura nije uspeo da obori rekord "Potere", za šta mu je trebala pomoć ostalih učesnika, pa je rekord i dalje u vlasništvu jednog drugog sportiste - 19-godišnjeg stonotenisera Bojana Miloševića. Tim u kome se nalazio Milošević, osvojio je početkom januara ove godine neverovatnih 1.080.000 dinara, čime je oboren rekord kviza u visini osvojene sume. Milošević je inače student Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Bojan je u prvom krugu odgovorio tačno na četiri pitanja, čime nije bio zadovoljan, pa je svoju šansu tražio u drugom krugu i izabrao da se bori za veću sumu – 300.000 dinara. Tu je bio besprekoran.

Mladi stonoteniser iz Beograda koji je nedavno napunio 19. godina, stonim tenisom bavi se već 12 godina. Kao igrač, najduže je nastupao za Stonotenisku akademiju Kocić, a kao mlađi kadet je sa beogradskim IMT-om bio ekipni prvak Srbije.

Najveći pojedinačni uspeh mu je vicešampionska titula na prvenstvu Beograda do 18 godina. Za Bojanove dosadašnje rezultate najzaslužniji je trener Zoran Prokić, koji poslednjih godina radi sa njim.

Bojan trenutno nastupa za jedini obrenovački klub, Zvezda Konatice, a pre godinu dana započeo je i trenersku karijeru u STK Železničar iz Beograda.

Možda i najpoznatije ime među sportistima koji aktivno učestvuju u kvizovima je Nenad Puljezević. Bivši rukometni golman učestvovao je u nekoliko kvizova i ostavio odličan utisak.

Puljezević je bivši golman reprezentacije Jugoslavije, a od 2007 i Mađarske. U golmanskom dresu sa našim državnim grbom osvojio je bronzanu medalju na SP u Francuskoj, dok je sa Mađarima učestvovao na dva Svetska prvenstva i jednom osvojio šesto mesto. On je tokom karijere branio za Crvenu zvezdu, Partizan, Lovćen, Pik Segedm Kolubaru i Hanover, a po završetku karijere je preživeo i infarkt.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track