VELIKO SRCE MARKA NIKOLIĆA: Boksuje za decu obolelu od raka!
Foto: BSS / Nemanja Dedović

HUMANITARNA REVIJA

VELIKO SRCE MARKA NIKOLIĆA: Boksuje za decu obolelu od raka!

Ostali sportovi -

Najbolji bokser Srbije u poluteškoj kategoriji, pripadnik vatrogasne jedinice Beograd, 32 – godišnji Marko Nikolić nastavlja sa bitkama u ringu.

Godinu dana nakon meča u Obrenovcu gde je 2020. odbranio pojas WBC šampiona Mediterana u poluteškoj kategoriji (79,374 kg) ponovo na istom mestu u istoj ulozi, ali sa novim zadatkom. Nikolić vlasnik 27 profesionalnih pobeda (12 nokautom) sa jednim porazom će u okviru humanitafrne profesionalne boks revije 24. septembra 2021. sa početkom od 20 časova u sportsko-kulturnom centru Obrenovac boksovati za decu obolelu o raka i tu borbu će posvetiti njima, kao i preminulom Bogdanu Gicoviću koji se tri godine hrabro borio sa tumorom.

Marko je višegodišnji učesnik humanitarnih akcija za decu obolelu od raka. Snažno ga je pogodila vest o smrti Bogdana kojeg je upoznao 2018. na Institutu za majku i dete.

1 / 3 Foto: BSS

Zauvek će biti u mom srcu, mali veliki heroj, delija, vodio je borbu tri godine, dva meseca i sedam dana, časno se borio i nikad nije želeo da se preda i odustane. Zauvek će biti naš anđeo koji nas posmatra i opominje nas da nikada ne smemo da pokleknemo, da je život borba neprestana. Voleo je Zvezdu, bio si i ostao šampion. U Obrenovcu ću boksovati za Bogdana i svu decu koja boluju od raka” ističe Nikolić.

U humanitarnoj boks reviji Marko će se u glavnoj borbi večeri boriti za 28 pobedu u karijeri protiv profesionalnog boksera iz BiH Miloša Janjanina. Pre njih će u ring ući Goran Babić protiv Fadila Pašalića, Stefan Mihailov protiv Miloša Pavićevića, Bogdan Drašković protiv Arona Karoljija, Imrane Bentčakal protiv Veljka Petrovića i u uvodnom susretu večeri dve dame Marina Damjanović protiv Tijane Drašković.

Ulaz je besplatan. Novac sakupljen od dobrovoljnih priloga biće dat udruženju “Uvek sa decom” koje se bori protiv raka kod dece.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track