KRENUO PEŠICE IZ PRIJEPOLJA ZA BEOGRAD ZBOG DUGA OD 36.000 DINARA! Predsednik Pobednika ogorčen: Ne daju nam da igramo rukomet!
Foto: Privatna Arhiva

Ogorčen na savez

KRENUO PEŠICE IZ PRIJEPOLJA ZA BEOGRAD ZBOG DUGA OD 36.000 DINARA! Predsednik Pobednika ogorčen: Ne daju nam da igramo rukomet!

Ostali sportovi -

Predsednik rukometnog kluba Pobednik iz Prijepolja Aleksandar Babić ogorčen je odnosom granskog saveza i svog grada prema njegovom klubu, pa se odlučio na radikalan potez - krenuo je pešice iz Prijepolja za Beograd!

Krajnja destinacija mu je Tošin bunar, odnosno Rukometni savez Srbije, gde nadležnima želi da izloži svoju muku. I da štrajkuje glađu, ako treba.

A radi se o dugu od 36.000 dinara, zbog kojeg Pobedniku nije izdata licenca da se takmiči u Prvoj ligi Zapad!

Aleksandra smo telefonom "uhvatili" kod Požege dok je pešačio prema Beogradu.

- Evo, prešao sam 120 kilometara, ne želim da odustanem od namere da pešice dođem u Rukometni savez Srbije. Zbog sporta koga mnogo volim, mladih, i moje dece koja igraju - počinje priču za Kurir Babić.

Aleksandar Babić
foto: Privatna Arhiva

Objašnjava da Savez Centralne Srbije nije omogućio Pobedniku da pomenuti dug izmiri u ratama.

- Ranije smo plaćali u ratama, ali ovoga puta su doneli odluku da to ne može i nisu nam izdali licencu. To je zaista sramota jer je klub za pet godina prešao nekoliko rangova takmičenja. Odluka je donešena 29. septembra, dva dana pre početka lige, a rešenje je stiglo tek 5. oktobra. Ako zbog toga treba da se ugasimo, ne znam šta bih rekao - pojašnjava Babić.

Rk Pobednik
foto: RK Pobednik

Kaže da se već dugo Pobednik muči sa finansijama.

- Iz budžeta smo dobili premalo novca, nedovoljno za život kluba. Pa prešli smo tri ranga takmičenja za pet godina, a ukupno smo za taj period dobili 1.680.000 dinara. Nismo imali čime da putujemo na utakmice, išli smo svojim automobilima, sami pokrivali troškove. Vozio sam svoj auto neregistrovan u Leskovac na utakmicu jer nisam imao novca, molio sam boga da me ne zaustave policajci. Ne znam kome smeta sport u Prijepolju i to što je dolazilo pola dvorane da gleda rukomet. Ove godine od opštine nismo dobili ni dinar.

Aleksandar Babić
foto: Privatna Arhiva

Problem je i s dvoranom jer zbog duga nisu mogli da igraju u svom Prijepolju.

- Radilo se o nekih 40.000 dinara, pa su nam izašli u susret iz Nove Varoši, gde su nas pustili u halu. Šta da kažem, pešačim četiri dana, niko iz opštine se nije setio da me pozove. Dobri ljudi me puštaju da prenoćim, a kad nemam gde, spavam u vreći. Ukoliko se problem reši, odustaću od daljeg pešačenja - zaključio je Babić.

Ovo radim zbog mladih i moje dece

Rk Pobednik
foto: RK Pobednik

Babić je četvrt veka u rukometu, osnovao je Pobednik, koji je prepušten sam sebi.

- Očigledno da nekom smetamo, privukao sam mlade, moji sinovi igraju za Pobednik, mlađi je veliki talenat. Ne tražimo da nam se oproste dugovi, već da platimo na rate. Predsednik Vučić je dao pomoć raznim sportovima, pa i rukometu. Nas je to zaobišlo jer nismo u tom rangu, a mislim da je RS Srbije trebalo bolje da raspodeli ta sredstva - smatra Babić.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track