ZBOG RK POBEDNIK KONAČNO REAGOVAO SAVEZ: Evo kada će i kako biti rešen problem kluba iz Prijepolja
Foto: RK Pobednik, Privatna Arhiva

Očekuje se rasplet

ZBOG RK POBEDNIK KONAČNO REAGOVAO SAVEZ: Evo kada će i kako biti rešen problem kluba iz Prijepolja

Ostali sportovi -

Aleksandar Babić, predsednik RK Pobednik, koji je iz Prijepolja krenuo pešice za Beograd, sutra će stići u Rukometni savez Srbije kako bi izložio probleme svog kluba.

Babić je ranije za Kurir rekao da Pobednik nije dobio licencu za takmičenje zbog duga od 36.000 dinara, a onemogućeno mu je da taj iznos uplati na rate.

Aleksandar Babić
foto: Privatna Arhiva

Tim povodom pozvali smo predsednicu RS Srbije Milenu Delić:

- Koliko znam, Babić bi danas trebalo da dođe u savez, mi ćemo ga primiti, razgovarati s njim i saslušati to što ima da kaže u vezi s problemima na koje je naišao. Što se tiče nas, spremni smo da pomognemo u onome što možemo i što je naša nadležnost - rekla je ona za Kurir i dodala: - Imamo informacije iz Saveza centralne Srbije, radi se o tom dugu koji postoji od strane kluba iz Prijepolja. Koliko znam, Pobedniku se izašlo u susret u smislu da je prolongiran rok za plaćanje obaveza, ali se i nakon tog roka ništa nije dogodilo. I to ne samo njima, već je bio prolongiran rok i drugim klubovima, koji su u sličnoj situaciji.

Milena Delić, predsednica RSS
Milena Delić, predsednica RSSfoto: Rukometni Savez Srbije

Milena Delić kaže da klub iz Prijepolja ima još problema:

- Pobednik je izgubio sredstva iz opštinskog budžeta, pa ima problem i s plaćanjem hale u kojoj igraju. To je već stvar lokalne samouprave i kluba, a ne Rukometnog saveza Srbije. Kada sam prvi put čula vest da se nekom ne da da igra zbog 36.000 dinara, znala sam da tu ima nešto čudno. Očigledno da je problem dublji.

Babić: Ne dam da ugase klub

Aleksandar Babić ogorčen je na lokalnu samoupravu iz Prijepolja i tvrdi da neko pokušava da ugasi klub:

- Svi su uz Pobednik! Cela Srbija, samo nije lokalna vlast u Prijepolju. Zar ljudima nije jasno o čemu se radi, o gašenju kluba, a to se nikada neće desiti. Hvala RK Novi Pazar, ljudima iz Kaća i širom Vojvodine, bratu što nam je poklonio garnituru dresova. Predsednik Vučić pomaže sportu, nadam se da će i Pobedniku.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track