NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE: Imamo tri kluba u Ligi šampiona, više od Italijana, Mađara, Španaca i Hrvata!
Foto: Printskrin/RTS

renesansa srpskog vaterpola

NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE: Imamo tri kluba u Ligi šampiona, više od Italijana, Mađara, Španaca i Hrvata!

Ostali sportovi -

Radnički iz Kragujevca, Novi Beograd i Crvena zvezda igraće u elitnom rangu

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja će ove godine imati tri kluba u Ligi šampiona. Srpski vaterpolo u elitnom rangu predstavljaće kragujevački Radnički, Novi Beograd i Crvena zvezda.

vaterpolo, Novi Beograd, vaterpolisti Novog Beograda
foto: VK Novi Beograd

Crveno-beli, šampioni Evrope iz 2013. godine upotpunili su renasansu srpskog klupskog vaterpola ukupnim trijumfom nad Savonom u uzbudljivom dvomeču. Posle trijumfa u Italiji od 9:8, vaterpolisti Crvene zvezde remizirali su na bazenu na Dorćolu sa Italijanima 11:11. Spektakl na Dorćolu i potencijalne reprezentativce sa tribina su gledali selektor Dejan Savić i njegov pomoćnik, ali i trener Novog Beograda, Vladimir Vujasinović.

Vaterpolo
foto: VK Novi Beograd

Posle dve godine kada Srbija nije imala predstavnike u Ligi šampiona, ove sezone imamo čak tri, više od ijedne zemlje na Starom kontinentu. Srbija je iza sebe ostavila Italiju, Španiju, Mađarsku, Nemačku, zemlje koje daleko bolje sa budžetima i finansijama. Tri srpska kluba u Ligi šampiona čekaju 42 utakmice, a svaki od njih odigraće ukupno 14. Po završetku grupne faze uslediće fajnal-for čiji će domaćin biti Beograd. Klubovi Radnički iz Kragujevca i Novi Beograd igraće u A grupi zajedno sa ekipama kao što su Olimpijakos, Jadran Split, Ferencvaroš, Dinamo Tbilisi, Breša i Barseloneta. U grupi B Crvena zvezda imaće za protivnike Jug, Marselj, Pro Reko, Hanover, Špandau, Steaua i OSC.

vaterpolo, Novi Beograd, vaterpolisti Novog Beograda
foto: VK Novi Beograd

Novi Beograd slovi za glavnog favorita za osvajanje Lige šampiona jer ima možda i najjači tim u Evropi. Od srpskih timova titulu prvaka Evrope osvajali su Partizan (sedam puta), dok jednu titulu imaju Bečej i Crvena zvezda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track