SRBIJA SE SPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: "Orlovi" se okupili u Staroj Pazovi
Foto: RSS

rukomet

SRBIJA SE SPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: "Orlovi" se okupili u Staroj Pazovi

Ostali sportovi -

Muška seniorska reprezentacija Srbije na okupu je prvi put nakon junskih priprema i prijateljskih mečeva sa reprezentacijom Severne Makedonije.

"Orlovi" će u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova boraviti u SC FSS u Staroj Pazovi gde će se odvijati trenažne aktivnosti našeg tima od 01. do 04. novembra.

Izabranici selektora Tonija Đerone zatim putuju u Bratislavu, gde će odigrati dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Slovačke 05. i 06. novembra, a sve u sklopu priprema za EHF EURO 2022.

- Kada smo dolazili ovde rekao sam - dolazimo kući, jer se zaista tako i osećam. Naše prve zajedničke aktivnosti odvijale su se u Staroj Pazovi prošlog decembra i svaki put kada dolazimo ovde osećam se kao da je ovo naša baza. Moramo da iskoristimo ovu nedelju koja je pred nama da nastavimo da radimo sa igračima, da razvijamo plan igre i da vežbamo i primenimo sve to na dve utakmice protiv Slovačke, započeo je selektor Toni Đerona.

Do Evropskog prvenstva je ostalo nešto manje od dva i po meseca

- Tačno, samo dva i po meseca je ostalo do početka prvenstva. Vreme prolazi zaista brzo i zato je bitno koristiti svaki momenat i raditi sa igračima. Trudićemo se da što bolje koristimo vreme za pripreme za mečeve koji nas očekuju sredinom januara, što je veoma blizu i za čas će proći vreme do novog okupljanja krajem decembra i završnih priprema za EHF EURO.

Toni Đerona
foto: Starsport©

Plan aktivnosti tokom predstojeće nedelje - četiri dana u Pazovi i onda dve prijateljske utakmice sa Slovačkom

- Tokom boravka u Pazovi, radićemo na više segmenata. Želim da iskoristim vreme i za sastanke, video analize mečeva koje smo u junu igrali protiv Severne Makedonije, da popravimo neke stvari, nakon toga ćemo nastaviti da razvijamo plan igre i na kraju pripreme za same utakmice sa Slovačkom. To znači da ima tri bloka na kojima ćemo bazirati rad narednih dana. Nema previše vremena za treninge, a sa druge strane važno nam je i da imamo sastanke i veoma važno da provodimo vreme zajedno .

Postoje izvesne izmene u sastavu u odnosu na prvobitni saopšteni spisak

- Postoji 35 do 40 igrača na toj široj listi i u datom trenutku moramo da suzimo listu na skup igrača koji je u najboljoj formi. Nažalost, Petar Đorđić koji je u odličnoj formi u na utakmici koju je igrao pre dva dana zaradio je manju povredu i nije bio u mogućnosti da dođe i onda bi sledeći koji je na listi trebao da nam se pridruži.

Naravno, kada god se ukaže prilika, pozovemo da vidimo neke mlađe igrače, ovog puta su to Danilo Radović i Aleksandar Cenić, koji su prvi put u seniorskom nacionalnom timu. Iako se prate njihove igre u klubovima i razgovara sa njihovim trenerima, kada si u prilici da radiš sa njima na treninzima stiče se potpun utisak o igraču i njegovom pristupu igri. Kao što sam već napomenuo, lista igrača je velika i svi igrači u datom trenutku moraju biti spremni da se pridruže. Decembar je blizu, nadam se da će svi biti u dobroj formi i da će ih zobići povrede i da ćemo biti u mogućnosti da izaberemo najbolje za Evropsko prvenstvo u januaru.

Pred Srbijom su dve kontrolne utakmice protiv Slovačke

- Slovačka je takođe ekipa u kojoj se dešavaju promene. Imaju neke starije igrače koji su dugo na okupu, ima i novih koji su im se pridružili. Evropsko prvenstvo igraju na domaćem terenu i zato im je važno da se pokažu u najboljem svetlu. Znamo da je to jaka ekipa pogotovo kada igra kod kuće, ali sa druge strane mi nismo izgubili ni jedan meč u prethodnom periodu i imamo dobar niz i nadam se da ćemo nastaviti tako i da ćemo igrati na potrebnom nivou. Ali ono što je u ovom trenutku važnije od pobede je plan igre na kome moramo da radimo, zaključio je selektor Toni Đerona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track