SRBI NISU NA NAŠEM NIVOU, BILO BI BOLNO IZGUBITI OD NJIH! Domagoj Duvnjak: Snaga i tradicija su uvek bile na hrvatskoj strani
Foto: Profimedia

RUKOMET

SRBI NISU NA NAŠEM NIVOU, BILO BI BOLNO IZGUBITI OD NJIH! Domagoj Duvnjak: Snaga i tradicija su uvek bile na hrvatskoj strani

Ostali sportovi -

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak pred početak EHF nedelje komentarisao je aktuelnu situaciju u rukometu, a dotakao se i selekcije Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije trenutno boravi u Staroj Pazovi gde se pripema za novembarsku EHF nedelju, a zatim će izabranici selektora Tonija Đerone otputovati u Bratislavu, gde će odigrati dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Slovačke 05. i 06. novembra.

Podsetimo, EHF EURO 2022 održava se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

To je svakako bio povod da hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak prokomentariše aktuelnu situaciju u evropskom rukometu.

"Imamo mnogo nezgodnu grupu, pogotovo jer nam je prva utakmica s Francuzima. Za nas već ta utakmica mora da bude finale, jer ako je dobijemo, dalje će biti puno lakše. Kao i uvek, svi se nadamo da možemo do kraja, barem do polufinala. Ali kako mi, tako i ostali. Prvi je cilj da prenesemo dva boda u drugu grupu. Uz Francuze tu su još Srbija i Ukrajina. Mada Srbi nisu na našem rukometnom nivou okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu. Posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani", rekao je Duvnjak za "Index".

Domagoj Duvnjak
foto: Profimedia

"Srbi su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo dobili Francusku kod kuće, nego su odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su doveli Španca Đeronu, on ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred puno svojih navijača. Sigurno će biti teška utakmica", smatra Duvnjak i dodaje da je situacija u hrvatskom rukometu posebno nategnuta.

"U drugu fazu idu samo po dve reprezentacije iz svake od šest grupa. Ne treba ni pomišljati šta bi za hrvatski rukomet i nacionalni ego značio kiks na dva uzastopna velika takmičenja. Posebno što nas na Olimpijskim igrama u Tokiju nije ni bilo", podseća hrvatski rukometaš i dodaje da debakl na šampionatu sveta još uvek nije zaboravljen.

"Što se rezultata tiče ovo je definitivno najgora godina otkad sam ja u reprezentaciji. I ne znam koji smo na kraju bili u Egiptu. Nadam se da se takav kiks više neće ponoviti, ali i ako se ponovi, nadam se da nikome neće pasti glava s ramena. To je sport, dogode se takvi turniri, takvi dani, kad nismo pravi. Kvalifikacije za Tokio nisu bile loše, odigrali smo dobar turnir, ali na kraju nismo imali sreće", zaključio je Duvnjak.

(Kurir sport/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track