ODE MEDALJA, SRBIJA POKRADENA U BOKSERSKOJ KOMEDIJI: Sudije pomogle Japanca, Abasov razočaran, publika nezadovoljna
Foto: Bokserski savez Srbije

šteta

ODE MEDALJA, SRBIJA POKRADENA U BOKSERSKOJ KOMEDIJI: Sudije pomogle Japanca, Abasov razočaran, publika nezadovoljna

Ostali sportovi -

Arbitri kukavičku taktiku "udari i pobegni" koju je demonstrirao Japanac tokom celog meča nagradili pobedom

Srpski bokser Vahid Abasov ostao je bez medalje, pošto je u polufinalu Svetskog prvenstva u Beogradu poražen u kategoriji do 67 kilograma od Japanca Sevona Okazave.

Sudije su imale neki čudan kriterijum ocenjivanja, jer su Japancu tolerisale klasično bežanje po ringu i izbegavanje borbe. Sevon Okazava je uspevao da na distanci drži Vahida Abasova, koji nikako nije uspevao da ga pogodi kako je želeo. Nedostajalo je srpskom bokseru više agresivnosti, dok je Japanac radio ono što izgleda najbolje ume, da zada nekoliko uzastopnih udaraca direktom i pobegne na drugi kraj ringa.

Ta njegova taktika očigledno je zadovoljila sudije, koji su na kraju bodovali 4:1 u korist Okazave, na opšte iznenađenje ne samo u taboru Srbije, već i svih u dvorani "Arena" koji su gledali svojevrsnu boksersku komediju. Salve zvižduka upućene su sa tribina sudijama posle druge i treće runde. Ostaje nejasno, kako je samo sudija sa Tajlanda u sve tri runde presudio u korist srpskog boksera, a ne i ostali arbitri.

Vahid Abasov
foto: Bokserski savez Srbije

Tako je Srbija ostala bez medalje na SP koju čeka dugih 26 godina, još od 1995. godine i Berlina kada je odličje doneo Slaviša Popović. Doduše, medalju na SP osvajao je ranije i Nikola Sjekloća 2003. godine, ali se on od raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore vodi kao crnogorski bokser.

Sinoć su u borbama za medalju radili Sadam Magomedov, u kategoriji do 92 kg, protiv dvostrukog olimpijskog i četvorostrukog svetskog šampiona Kubanca Hulija La Kruza, kao i Vladimir Mirončikov, u kategoriji do 80 kg, protiv Nirbeka Oralbaja iz Kazahstana.

Ulazak u Arenu na borbe Svetskog prvenstva je besplatan, tako da ljubitelji plemenite veštine mogu doći da pruže podršku srpskim bokserima u borbi za medalje sve do 6. novembra kada se završava Šampionat.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track