RODITELJI ŽRTVE U ŠOKU: Veliki šampion ubio im ćerku u kupatilu i uopšte se NE KAJE! Poslao im iz zatvora uznemirujuće pismo
Foto: Profimedia

Mogao bi uskoro na slobodu

RODITELJI ŽRTVE U ŠOKU: Veliki šampion ubio im ćerku u kupatilu i uopšte se NE KAJE! Poslao im iz zatvora uznemirujuće pismo

Ostali sportovi -

Nekada najpoznatiji paraolimpijac Ostar Pistorijus mogao bi uskoro da izađe iz zatvora.

Pistorijus je na dan zaljubljenih 2013. godine ubio svoju devojku Rivu Stenkamp s četiri metka kroz vrata kupatila. Na sudu se pravdao da ju je zamenio za provalnika. Njegova odbrana je delimično prihvaćena, pa je proglašen krivim za ubistvo iz nehata za šta je dobio pet godina.

Međutim, posle žalbe je presuda preinačena u ubistvo, a u novembru 2017. godine kazna je povećana na 13 godina i pet meseci.

Pošto je odležao šest godina u zatvoru niske sigurnosti u Pretoriji, Pistorijus bi mogao da bude pušten na slobodu. Kao deo procesa napisao je pismo Rivinim roditeljima Beriju i Džuni Stenkamp.

Oboje su tim povodom bili gosti u jednoj emisiji, gde su rekli da je vest da bi Oskar mogao uskoro da izađe na slobodu za njih "horor". Tvrde da on nijednom nije pokazao kajanje, te da je pismo koje im je uputio bilo "emocionalno uznemirujuće".

- Nikad nismo saznali pravu istinu. Ne verujem njegovoj verziji jer je tri puta pod zakletvom menjao priču. Jedino što želimo je istina. Ovo je za nas horor. Smatram da mora da odsluži punu kaznu i plati za ono šta je učinio. I to je ono što očekujemo - istakla je Džun.

Voditeljka je na kraju pitala roditelje misle li da će ikada moći oprostiti ubici svoje kćeri.

- Izvinjenje ni u kojem slučaju nije dovoljno. Nije dovoljno za oduzimanje njezinog života. Pred njom je bila budućnost, a nikad nije dočekala venčanje, nije nam podarila unuke, nije imala ništa... Oduzeo je sve i njoj i nama. Oprostila sam mu po Bogu jer verujem u Boga. Hrišćanka sam i morala sam. Ali, to ne znači da ne mora da plati za ono šta je učinio. Nije pokazao kajanje, a mi ne verujemo u njegovu priču. Još uvek ne znamo što se dogodilo. Želimo istinu - zaključila je u emotivnom istupu Džun Stenkamp.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track