07:31

ŠURBATOVIĆ O NACIONALNOM STADIONU SRBIJE: Nakon otvaranja očekuje nas veliko finale i važne utakmice

svetla budućnost

SRBIJU SADA SVI TRAŽE! Šurbatović otkrio protiv koga ćemo igrati PRIPREMNE UTAKMICE pred SP u Kataru i detalje Piksijevog ugovora

Sport -

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović otkrio je da će Dragan Stojković Piksi ostati selektor i posle Svetskog prvenstva u Kataru i protiv koga će reprezentacija Srbije igrati pripremne utakmice.

Tumbini gubitnici sada su Piksijevi pobednici, a plasman na treće Svetsko prvenstvo od osamostaljenja države doneće Fudbalskom savezu Srbije i debele nagrade UEFA.

Šurbatović je najpre istakao da je ideja o ugovoru koji je Piksi potpisao sa FSS saradnja na dugoročne staze.

- Ideja je i bila kad je Piksi potpisivao ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije da to bude jedan dugoročan ugovor i da dobijemo selektora na jedan duži rok koji će raditi u kontinuitetu. Piksi je rođeni pobednik. Svoj pobednički mentalitet je preneo i na igrače. Od jedne reprezentacije koja je posrnula pod Škodskom, za samo devet meseci Piksi je uspeo da na spektakularan način sa igračima završi kvalifikacije - naveo je Šurbatović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Prema njegovim rečima pred fudbalerima Srbije je svetla budućnost.

- Ovo je generacija koja ima potencijal. U pitanju su mladi igrači pred kojima je tek svetla budućnost. Nadam se da je pobeda u Lisabonu samo početak uspeha koji je pred ovom generacijom - smatra Šurbatović.

Jovan Šurbatović
foto: Kurir Televizija

Otkrio je koje utakmice će reprezentacija Srbije igrati u periodu priprema za Svetsko prvenstvo.

- Trenutno pregovaramo sa dosta nacionalnih timova. Imamo dva termina u martu. U vreme kada se budu igrali baraži, mi koji smo se plasirali, igraćemo prijateljske utakmice i naći ćemo adekvatne rivale. Sada nas svi traže. U situaciji smo da biramo i da finansijski dobro prođemo - naglasio je Šurbatović.

Što se tiče izgradnje nacionalnog stadiona i utakmice posle izgradnje, Šurbatović je otkrio zanimljive detalje:

- To je pitanje za državu, ali s obzirom na to da sam član radne grupe, mogu da vam kažem da se u prethodnih godinu i po dana intezivno radi na pripremi dokumenata, regulative i svega onoga što je neophodno da bi se zabo taj prvi ašov. Prema najavama zvaničnika, već krajem godine trebalo bi da otpočnu radovi na izgradnji nacionalnog stadiona. Biće najlepši i najmoderniji u ovom delu Evrope. Već se radi četiri-pet stadiona širom Srbije, a imaćemo ih više od deset. Odmah po otvaranju stadiona imaćemo veliko finale Lige šampiona ili Lige Evrope.

Očekuju se i nove mlade snage u FSS.

- Očekuje nas 29. novembra Skupština na kojoj ćemo usvojiti statut, koji će biti jedan od najmodernijih statuta, a potom nas očekuje period usvajanja statuta na nižim nivoima, kako bi se sekli uslovi za raspisivanje izbora - najavio je generalni sekretar FSS.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:14

PIKSI JE NJU POZVAO PRED MEČ SA PORTUGALOM! Majčina ljubav nema zadrške STOJANKA UBEĐENA DA SRBIJA POBEĐUJE NA MUNDIJALU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track