SRBIN OBORIO GINISOV REKORD U SKLEKOVIMA NA JEDNOJ RUCI Davor nema jednu šaku, ali to ga nije sprečilo da ispiše istoriju! VIDEO
Foto: Mondo.me, Mondo / Nikoleta Vukčević

Svaka čast!

SRBIN OBORIO GINISOV REKORD U SKLEKOVIMA NA JEDNOJ RUCI Davor nema jednu šaku, ali to ga nije sprečilo da ispiše istoriju! VIDEO

Ostali sportovi -

Davor Ćajić iz Srbije, oborio je Ginisov rekord u vojnim sklekovima (sklekovi na jednoj ruci), prethodni je iznosio je 51, a Davor je za samo minut uradio 54 skleka!

To se desilo na takmičenju u Crnoj Gori u Beranama. Povodom toga, Davor je govorio za Mondo.me o svom iskustvu, kako se pripremao, ali i kako je došao na ideju da se takmiči.

- Krenuo sam sa vežbanjem polako, a primetila me je neka devojka što je već obarala ginisove rekorde, rekla mi je da mogu da probam i ja. Rekord je bio 54 skleka, prethodni je bio 51. Odmah sam krenuo sa treninzima da bih oborio taj rekord. Međutim, veliki sam tremaroš pa sam imao tremu da izvedem to pred ovom publikom. Iz drugog puta sam oborio rekord, imao sam šansu dva puta, a ovaj rekord ide u Ljig.

Ovaj velikih uspeh nije došao preko noći. Davor nema šaku na levoj ruci, ali tu mu nije prepreka da ostvari svoje snove.

- Od malih nogu sam trenirao za ovo, otežavajuća okolnost je što nemam šaku na levoj ruci. Trenirao sam i rvanje, ali ne sa osobama sa invaliditetom, već sa redovnim sportistima - rekao je Davor.

02:32

ČUDO! SRBIN OBORIO GINISOV REKORD U SKLEKOVIMA NA JEDNOJ RUCI Davor nema jednu šaku, ali to ga nije sprečilo da ispiše istoriju!

Kurir sport / Mondo.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track