06:43

POSTOJI LI NEŠTO ŠTO OVA ŽENA NE UME?! Tanja je bila najbolja karatistkinja Jugoslavije, završila PRAVA, na sve to je i PIJANISTA

SVETSKA ŠAMPIONKA

POSTOJI LI NEŠTO ŠTO OVA ŽENA NE UME?! Tanja je bila najbolja karatistkinja Jugoslavije, završila PRAVA, na sve to je i PIJANISTA

Ostali sportovi -

Karatistkinja Tanja Petrović je svetska šampionka i jedna od najboljih sportista Jugoslavije.

Ona je takođe i osnivač karate kluba Nippon koji uskoro slavi jubilarni 20. rođendan.

- Jako sam srećna što će iza mene ostati trag. Moj zadnji nastup za reprezentaciju bio je u mojoj 44 godini života. Završila sam prava, bavila sam se i time i sportom i shvatila sam da ne mogu oba. Tu se negde i rodila želja za osnivanjem Nippon-a. Izabrala sam karate naspram prava. U prvih nekih 10 godina rada, dok se Nippon nije razvio, dolazili su mi periodi kada sam mislila da ne mogu više ali izgurala sam. Jako je važno da se deca bave i obrazovanjem pored sporta. Uljuljkala me je priča da sam imala alternativu da se bavim advokatskim poslom, ali onda su krenula i takmičenja - rekla je Tanja gostujući u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji.

Tanja Petrović
foto: Kurir televizija

Pored toga što je Tanja najbolja karatistkinja Jugoslavije i dilomirani pravnik, ona je i pijanistkinja.

- Svim klavir na putovanjima. To mi je neki vid tradicije, roditelji traže od svoje dece da uče i sport i muziku, tako je bilo i kod mene. Od trećeg razreda škole sam učila da sviram klavir, danas i tako moja deca rade. Koliko god mladi mislili da nemaju vremena, imaju - rekla je Tanja.

Tanja Petrović
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:38

VLAHOVIĆ ĆE TEK EKSPLODIRATI! Lični kondicioni trener našeg fudbalera otkrio detalje saradnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track