NOVOGODIŠNJI TURNIR MALIH DŽUDO ŠAMPIONA U STARČEVU: Najbolji takmičari Antonina Nikolić i Golub Strigić (FOTO)
Foto: Akademija Jočić

Divna manifestacija

NOVOGODIŠNJI TURNIR MALIH DŽUDO ŠAMPIONA U STARČEVU: Najbolji takmičari Antonina Nikolić i Golub Strigić (FOTO)

Ostali sportovi -

Sreći i radosti nije bilo kraja, jer su na kraju ipak svi bili pobednici, a nagrađeni su i oni koji nisu uspeli da pobede. To nalažu pravila a i pedagoški pristup koji je u Akademiji Jočić izrazito bitan

U nedelju u Starčevu kod Pančeva u Akademiji Jočić okupilo se više od 80 dece, rođenih 2013., 2014.,i 2015 godine na osmom po redu novogodisnjem turniru, gde su se borili za medalje i pehare.

Sreći i radosti nije bilo kraja, jer su na kraju ipak svi bili pobednici, a nagrađeni su i oni koji nisu uspeli da pobede. To nalažu pravila a i pedagoški pristup koji je u Akademiji Jočić izrazito bitan.

Sličan način rada prate i podržavaju, višegodišnji prijatelji - Omladinski džudo klub Beograd, Hadžime Obrenovac, Jedinstvo Kraljevo, Partizan, Vinča i mnogi drugi koji su se i ovog puta odazvali i učestvovali.

Među ovom decom svojim sjajnim džudom posebno su se istakli Marija Matović iz Kraljeva i Nikola Maletić iz Akademije Jočić. Oni su osvojili pehare za najbolje takmičare.

Trenerr Miroslav Jočić sa najboljim takmičarima
Trenerr Miroslav Jočić sa najboljim takmičarimafoto: Akademija Jočić

Završavajući ovu godinu Akademija je proglasila i najbolje takmičare.

U konkurenciji devojčica pehar je pripao Antonini Nikolić, koja je za kratko vreme, svojom posvećenošću i iskazanoj ljubavi prema džudou, ostvarila fantastične rezultate i tako najavila blistavu karijeru.

U konkurenciji decaka Golub Strigić, i pored ozbiljne konkurencije u klubu, ipak je bio bez premca. Kao šampion Srbije, i osvajac brojnih medalja pokazao je i potvrdio svoj kvalitet.

Džudo, Džudisti, deca, turnir, takmičenje, Akademija Jočić
foto: Akademija Jočić

Vlasnik i trener Akademije Jočić Miroslav Jočić srdačno se zahvalio svima, čestitao deci i istakao:

Nikada nije bilo lako pratiti i slediti put Akademije, ali mi se čini da je to sada jos teže i zahtevnije. Iskreno zahvaljujem kolegama iz navedenih klubova i verujem da naša saradnja daje i stvara nešto najbolje što se može zamisliti u ovom uzrastu dece.

Ne samo na sporskom vec i na drugim poljima koje džudo obuhvata i zahteva od polaznika. Na kraju godine, moram da istaknem i konstatujem da je Akademija i ovu 2021. završila verovatno kao najuspešniji klub u Pančevu.

Džudo, Džudisti, deca, turnir, takmičenje, Akademija Jočić
foto: Akademija Jočić

Naime, odoleli smo udarima raznoraznih tipova i organizacija koji već po njhovoj navici "lešinare" oko Akademije, obećavaju, nude i obmanjuju i tako ne retko najbolju decu odvode u svoje klubove.

Međutim, veći problem od toga jeste za mene kao trenera što već prilično školovana i dobra deca svoje karijere, praksa je pokazala mnogo puta, odlaskom iz Akademije sunovrate i često ubrzo okončaju.

Ove godine neki su obmanuli šestoro, neki troje... ali cilj i zadatak Akademije je da stvori i ,napravi uvek i iznova nove male šampione, što je prikazano i na ovom turniru, rekao je Miroslav Jočić.

Džudo, Džudisti, deca, turnir, takmičenje, Akademija Jočić
foto: Akademija Jočić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track