KLADIONICE VERUJU SRPSKOJ ZVEZDI: Raketa Rakić jedan od glavnih favorita za titulu u poluteškoj kategoriji u UFC
Foto: Profimediia

na korak od pojasa

KLADIONICE VERUJU SRPSKOJ ZVEZDI: Raketa Rakić jedan od glavnih favorita za titulu u poluteškoj kategoriji u UFC

Ostali sportovi -

Posle 2021. godine koja je donela pregršt uzbuđenja u MMA i nekoliko spektakularnih turnira u organizaciji UFC, svi se nadaju da će nova godina nastaviti u tom pravcu.

Ono što je značajno jeste da se i regionalna scena znatno podigla, te tako borci sa Balkana zauzimaju sve bitnija mesta u najelitnijim takmičenjima. Tako su kladionice srpskog borca Aleksandra Rakića svrstale među glavne favorite za osvajanje pojasa u lakoteškoj kategoriji.

Na srpskog borca kvota da će uzeti UFC pojas je 4 i Rakić je po tome drugi favorit. Ispred njega je samo Čeh Jirži Prohaska. Na Čeha je kvota 3.4. Zanimljivo je da je Rakić veći favorit nego aktuelni šampion Glover Teišeira, koji je tek na trećem mestu sa kvotom 4.25.

Daleko iza su Jan Blahovič (kvota 6.5), Magomed Ankalaev (kvota 7) i Entoni Smit sa kvotom 8.5.

Sam Rakić odiše optimizmom. Već u martu prošle godine, posle pobede nad tada drugoplasiranim na listi Brazilcem Santosom najavio je da je spreman da se bori za šampionski pojas.

– Uveren sam da već sada mogu da budem UFC šampion. Imam kontrolu, znam da držim distancu, način na koji se borim. To što sada ja radim to je ono što je Džon Džons uradio u poslednjim borbama. Drži distancu i onda razmontira rivala. Neću njega da kopiram. Ja sam Aleksandar Rakić i biću sledeći šampion i lice lakoteške kategorije UFC. Ovo je treći borac koji je imao borbu za titulu sa kojim se uzastopno borim i svakog od njih sam pobedio. Želim šansu. Pobedio sam drugog na listi. Mlad sam, gladan sam i želim šansu – odiše samopouzdanjem Rakić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track