HAOTIČNA SITUCIJA PRED POČETAK EURA! Đerona: Kako će se uopšte igrati! Marsenić: Skrpićemo se!
Foto: RSS

EP U RUKOMETU

HAOTIČNA SITUCIJA PRED POČETAK EURA! Đerona: Kako će se uopšte igrati! Marsenić: Skrpićemo se!

Ostali sportovi -

Reprezentacija Srbije u četvrtak startuje na Evropskom prventsvu u rukometu u Mađarskoj

Selektor Srbije Španac Toni Đerona nezadovoljan je uslovima u Segedinu i poslao je jasnu poruku organizatorima.

Njemu je zasmetalo to što se previše vremena čeka na testiranjima na koronavirus, ali i to što ih nema dovoljno u trenutku potpunog haosa sa zaraženim igračima.

"Haotična organizacije EURO. Ljudi su bez maski, u istoj prostoriji sa reprezentacijama i nema testova za sve selekcije. Kasni se sa testiranjem, čekamo dva sata, a neki igrači su već zaraženi. Kako će se ovo uopšte igrati?", pita se Đerona.

1 / 4 Foto: RSS

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić takođe je govorio je pred prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv Ukrajine.

Selekcija Srbije ima velikih problema sa koronavirusom, u ekipu se u utorak vratio Sretenović, ali je u sredu ujutru pozitivan na testu bio Đorđe Đekić.

"Bilo je jako teško u protekle dve nedelje zbog svega što nam se izdešavalo. Jednostavno nismo ni očekivali. Mada, u današnjem vremenu nije bilo moguće izbeći. Nismo mislili da ćemo toliko biti pogođeni virusom. Došli smo na prvenstvo koje smo izborili na najbolji mogući način. Zaslužili smo, sada smo tu. Došli smo da ispunimo cilj, atmosfera je vrhunska, uprkos problemima. Da nam je neko rekao pre pet dana da ćemo imati povratnike posle virusa, ne bismo verovali da će tako brzo. Vratilo se par važnih igrača, pa tako koliko toliko možemo da se skrpimo i u odbrani i u napadu i sada je to već neka druga priča", rekao je Marsenić i dodao:

"Protekla dva, tri dana. Danas je Đole pozitivan. Igraćemo i za njega. Jednostavno moramo ići dalje. Kako nama, tako i ostalim reprezentacijama. Nadam se da će se par igrača, koji su pozitivni, vratiti."

Dotakao se i selekcije Ukrajine

"Toni je već rekao. Oni su promenili trenera, dosta glavnih igrača im nije došlo. Ne znamo puno šta možemo da očekujemo. Igraćemo protiv jedne snažne ekipe. Trčaće više. U početku će verovatno biti malo problema, ali mi ćemo gledati sebe", istakao je Marsenić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track