MARKO PODRAŠČANIN POSTAO ITALIJAN: Pored srpskog, TROFEJNI ODBOJKAŠ imaće još jedan PASOŠ!
Foto: Printskrin/Instagram

dao zakletvu

MARKO PODRAŠČANIN POSTAO ITALIJAN: Pored srpskog, TROFEJNI ODBOJKAŠ imaće još jedan PASOŠ!

Ostali sportovi -

Ovim činom Srbin je oslobodio mesto stranca svom klubu Trentino

Marko Podraščanin, srpski odbojkaški reprezentativac, od petka je i zvanično državljanin Italije. Posle deceniju ipo provedenih na Apeninima srednji bloker srpske reprezentacije upisan je u knjigu državljana Italije.

Marko Podraščanin položio je zakletvu Italiji u zgradi opštine Trentino i uskoro će imati italijanski pasoš. Na svom instagram profilu podelio je fotografije i napisao:

Marko Podraščanin
foto: Printskrin/Instagram

- Zahvaljujući pomoći mog tima Trenta i gradonačelnika Franka Janeselija dobio sam italijansko zadovoljstvo.

Marko Podraščanin
foto: Profimedia

Odbojkaški klub Trentino ovim je smanjio broj stranaca u ekipi što će treneru Anđelu Lorencetiju tvoriti mogućnost angažovanja novog pojačanja. Status stranog igrača u Trentinu sada ima samo Srbin Srećko Lisinac, dok Bugarin Matej Kazijski, Belgijanac Vout Der i Nemac Julijan Cenger igraju kao domaći odbojkaši, zbog pasoša Evropske unije.

Marko Podraščanin
foto: Profimedia

Marko Podraščanin rođen je pre 34 godine u Novom Sadu, a karijeru je počeo u Vojvodini. Od 2007. godine igra u Italiji, za Koriljano, Lube, Peruđu i sada Trentino. Sa Srbijom ima tri zlatne medalje, dve sa EP 2011. i 2019. i jednu iz Svetske lige 2017. godine, uz još osam bronzanih medalja sa najvećih takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track