OLIMPIJKE POZIRALE GOLE ZA PLEJBOJ: Austrijanka i Nemica podigle TEMPERATURU u PEKINGU i ohrabrile dame širom sveta
Foto: Printscreen/Instagram, EPA Toms Kalnins, EPA Christian Bruna

prirodno telo je najlepše

OLIMPIJKE POZIRALE GOLE ZA PLEJBOJ: Austrijanka i Nemica podigle TEMPERATURU u PEKINGU i ohrabrile dame širom sveta

Ostali sportovi -

Janine Flok i Liza Bukvic dobile veliku popularnost i pre početka Igara u Kini

Zimske olimpijske igre u Pekingu u žiži su svetske sportske javnosti. Pažnju medija privukle su posebno dve takmičarke, Austrijanka Janine Flok i Nemica Liza Bukvic, jer su se slikale za čuveni "Plejboj".

Janine Flok
foto: Profimedia

Janine Flok predstavljaće Austriju u skeletonu, sportu u kojem sportisti leže na sankama potrbuške. Liza Bukvic takmičiće se za Nemačku u bobu dvosedu nakon već osvojenog olimpijskog zlata na prošlim Igrama.

Svojim golišavim fotkama dve sportiskinje žele da ohrabre druge žene da postignu pozitivnu sliku o svom telu. Poručile su da su pred kamerama osetile veliki udar adrenalina, kao pred neko veliko takmičenje.

- Želim svima da pokažem da prirodno telo može biti lepo. Ono na kojem nije ništa rađeno. Nisam nikad išla na plastične operacije i ostajem pri toj odluci. Zadovoljna sam telom koje imam. Svaka žena može biti ponosna na svoje telo - rekla je 32-godišnja Janine Flok u intervjuu za nemačko izdanje "Plejboja" koje će izaći u martu i čiju naslovnicu krasi.

Liza Bukvic
foto: Profimedia

I Liza Bukvic biće na naslovnoj strani "Plejboja" u martu. Ni ona se nije sramila da pokaže atribute, pa je damama uputila poruku "svaka žena sme da se fotografiše gola i niko ne sme da se srami svog tela.

- Imam nekoliko mišića više – zar ne? Htela sam da pokažem da je i to žensko telo. Ne moram da se skrivam ako sam sportiskinja i takmičim se. Nijedna žena ne mora da se skriva - poručila je 27-godišnja Liza Bukvic.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track