TATA, SETIO SAM SE TVOG ZLATA! Najemotivnija scena na Olimpijskim igrama! Priča koja se završila SUZAMA!
Foto: Profimedia

majstorski

TATA, SETIO SAM SE TVOG ZLATA! Najemotivnija scena na Olimpijskim igrama! Priča koja se završila SUZAMA!

Ostali sportovi -

Pobednik u alpskoj kombinaciji ponovio podvig u porodici

Zimske olimpijske igre u Pekingu svakog dana donose neverovatne priče. Poslednja je vezana za austrijskog skijaša Johanesa Štrolca, koji je osvojio zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji i tako ponovi uspeh svog oca Huberta iz Kalgarija 1988. godine.

Johanes Štrolc
foto: Profimedia

- Obzirom na očevu istoriju, ova pobeda mi mnogo znači. Kad samo pomislim na sve slike i zlatnu medalju mog oca... Teško mi je da ne zaplačem - rekao je Štrolc.

Austrijanac koji ima 29 godina četvrto mesto u spustu sjajnom slalomskom vožnjom pretvorio je u zlato. Iza sebe ostavio je Norvežanina Aleksandera Omota Kildea i Kanađanina Džejmsa Kroforda.

Johanes Štrolc
foto: Profimedia

- Pre svega moram da zahvalim svojoj porodici. Uvek su verovali u mene, a ovo je ostvarenje sna. Osvojiti istu zlatnu medalju kao što je to uradio moj otac. Neverovatno.

U proleće 2021. godine Štrolc je ispao iz reprezentacije Austrije i otada je morao sam da brine o pripremama i treninzima, te da sam priprema skije. Prvom pobedom u Svetskom kupu, koju je senzacionalno ostvario u januaru na slalomu u Adelbodenu, Štrolc je izborio ulazak u reprezentaciju, iako je FIS bodove, potrebne za spust, dobio dan pre isteka roka na trci Evropskog kupa u Trevizu.

Johanes Štrolc
foto: Profimedia

Štrolcov otac Hubert, koji sada ima 59 godina, nikada nije pobedio u trci Svetskog kupa, ali je u Kalgariju bio senzacionalni pobednik i olimpijski šampion u kombinaciji, te srebrni u veleslalomu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track