ČUDESNOJ RUSKINJI UKINUTA SUSPENZIJA: Kamila Valijeva može da nastavi učešće na ZOI
Foto: Profimedia

PEKING 2022

ČUDESNOJ RUSKINJI UKINUTA SUSPENZIJA: Kamila Valijeva može da nastavi učešće na ZOI

Ostali sportovi -

Kamila Valijeva, petnaestogodišnja ruska zvezda u umetničkom klizanju, moći će da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nakon što joj je ukinuta suspenzija.

Međunarodna agencija za testiranje takođe je potvrdila da je u toku žalba Sudu za sportsku arbitražu. Ruska antidoping agencija ukinula je privremenu suspenziju Valijevoj 9. febuara, pošto je dan ranije akreditovana laboratorija Svetske antidoping agencije u Stokholmu potvrdila negativan nalaz.

To se dogodilo istog dana kada je po planu i programu trebala da se održi ceremonija dodele medalja koja je zbog ovog slučaja obustavljena do daljnjeg, tj. dok se ne reši "pravni problem", prenosi "InsadeTheGames".

Kamila Valijeva
foto: Profimedia

Petnaestogodišnja Ruskinja je osvojila zlato na timskom takmičenju u Pekingu sa reprezentacijom Rusije, nakon što je ušla je u istoriju Igara kao prva takmičarka koja je uspela da izvede potpuni četvorostruki skok.

"Valijeva je uložila žalbu na privremenu suspenziju 9. februara i RUSADA je odlučila da je ukine, pa je samim tim ovoj sportistkinji dozvoljeno da nastavi da se takmiči na Olimpijskim igrama. Razlog ovakve odluke biće saopšten svima što je pre moguće“, navedeno je u saopštenju ITA.

Međutim, MOK je odmah uložio žablu na ovu odluku, pa će o sudbini 15-godišnje devojčice odlučivati Sud za sportsku arbitražu.

Rusija
foto: EPA/FAZRY ISMAIL, Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track