SPEKTAKL KAKAV NIJE VIĐEN: Posle Đokovića Budva će ugostiti Crvenu zvezdu i Partizan! Večiti igraju za titulu u ragbiju 13
Foto: Ragbi lig klub Crvena zvezda

Balkanska super liga

SPEKTAKL KAKAV NIJE VIĐEN: Posle Đokovića Budva će ugostiti Crvenu zvezdu i Partizan! Večiti igraju za titulu u ragbiju 13

Ostali sportovi -

Regionalna Balkanska superliga u ragbiju 13 stigla je do meča odluke.

U finalu ovogodišnjeg izdanja sastaće se Crvena zvezda i Partizan. Finalni meč večitih rivala biće odigran u Budvi na stadionu "Na Lugovima" 26. februara sa početkom u 15 časova.

Crnogorski tim Južna Regija će se prethodno boriti sa Lokomotivom iz Sofije za bronzano odličje. Ova utakmica počeće istog dana u 12 časova na sportskom kompleksu na Jazu.

Crvena zvezda, ragbi
foto: Ragbi lig klub Crvena zvezda

Opština Budva će biti pokrovitelj utakmice finala Balkan super lige koja će se odigirati u subotu 26. februara.

"Čast nam je što će večiti rivali odmeriti snage baš u Budvi. Ovo će biti prvi derbi večitih rivala koji se odigrava van teritorije Srbije. Verujem da će građanima Budve kao i ljubiteljima sporta u Budvi prirediti finale za pamćenje, zadovoljstvo nam je što je Budva prepoznata ne samo kao metropola turizma i grad dobrih domaćina već i kao grad sporta!", poručio je Vladimir Popović ispred Opštine Budva.

Suorganizatori događaja je Opština Budva, koja je nedavno ugostila i najboljeg svetskog i srpskog tenisera Novaka Đokovića, kome je uručeno priznanje počasnog građanina, u saradnji sa Crnogorskom ragbi ligom i Ragbi 13 Federacijom Srbije.

"Zahvalni smo što su iz Opštine Budva, na čelu sa predsednikom Opstine Markom Carevićem, kao i sa gospodinom Vladimirom Popovićem, imali sluha da prepoznaju potencijal predstojećih utakmica i da su značajno olakšali njihovu organizaciju, bez čega ne bi bilo moguće da se pripremi jedan ovakav spektakl. Među navijačima Partizana i Zvezde vlada veliko interesovanje za ovaj događaj, a biće organizovan i TV prenos", kazao je Igor Adžaip, Predsednik Južne regije.

Crvena zvezda, ragbi
foto: Ragbi lig klub Crvena zvezda

"Osvajanje Balkan Super Lige bio je cilj od samog početka sezone, naporno smo trenirali, a pripreme za ovaj duel prolaze odlično. Povređeni igrači su se oporavili i treneru Ediju je na raspolaganju ceo roster kluba. Finalna utakmica u Budvi je fantastična prilika da se sportska javnost u Crnoj Gori bolje upozna sa našim sportom i da uživa u borbi velikih rivala na terenu", izjavio je Nenad Žujić, sekretar Ragbi lig kluba Crvena zvezda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track