RUSKI SPORTISTA INVALID ZADRŽAN U KIJEVU, ZA NJEGA TRAŽEN OTKUP: Paraolimpijski šampion pritvoren, ako ne plati ide u ZATVOR
Foto: Printskrin/Tviter

tortura

RUSKI SPORTISTA INVALID ZADRŽAN U KIJEVU, ZA NJEGA TRAŽEN OTKUP: Paraolimpijski šampion pritvoren, ako ne plati ide u ZATVOR

Ostali sportovi -

Pod nerazjašnjenim okolnostima od strane organa reda Ukrajine priveden Artur Markovič, osoba sa invaliditetom

Paraolimpijski šampion u plivanju Rusije i Ukrajine Artur Markovič (24) prolazi je kroz pravi pakao u Kijevu. Njega je nedavno privela tamošnja policija.

Kako piše portal Bloknot Arturu Markoviču (24) preti odlazak u zatvor i za njega se traži otkup. Od rođenje je invalid, visok je samo 130 centimetara, ali i jedan od najboljih plivača na svetu. Živi u Sevastopolju na Krimu.

Artur Markovič
foto: Printskrin/Tviter

Tokom svoje sportske karijere, Artur je četiri puta bio šampion Ukrajine i Rusije. Posle aneksije Krima, ostao je na poluostrvu, ali je zadržao ukrajinski pasoš.U januaru je Artur Markovicč otišao u Kijev da uzme novi pasoš i ode u Evropu da radi kao trener. Međutim, pre nedelju dana pozvao je majku i rekao da ga je uhvatila ukrajinska policija.

Prema Arturovim rečima, uskraćen mu je pasoš i krenuo je kući humanitarnim koridorom. Na putu je priveden i poslat u pritvor. Ubrzo su u njegovu ćeliju došli istražitelji i konstatovali da je droga navodno pronađena u njegovom iznajmljenom stanu. Od invalida su tražili otkup od 300.000 rubalja. Ako odbije, zaprećeno mu je odlaskom u zatvor.

- Ni Artur ni njegova majka nisu imali toliko novca. Roditelji su se obratili sevastopoljskoj policiji i FSB-u - piše kanal Mash Telegram, a prenosi Bloknot.

Objavljen je na društvenim mrežama i audio snimak razgovora sa Arturom koji objašnjava da je naručio neku robu bankovnom karticom kako bi je prodao i isplatio snage bezbednosti Ukrajine. Telefonom je zamolio majku da obezbedi potrebnu sumu.

Kako REN TV pojašnjava, Arturova majka Elena Markovič obratila se za pomoć moskovskoj policiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track