HAJKA SE NASTAVLJA, ENGLEZI REŠILI DA RUSA IZBACE IZ FORMULE 1: Sramna kampanja se danima vodi protiv NIKITE MAZJEPINA
Foto: Printskrin/Jutjub

nema granica

HAJKA SE NASTAVLJA, ENGLEZI REŠILI DA RUSA IZBACE IZ FORMULE 1: Sramna kampanja se danima vodi protiv NIKITE MAZJEPINA

Ostali sportovi -

Britanska vlada donela odluku da ruski vozač ne može da vozi na trci u Silverstonu koja će biti vožena tek za četiri meseca

Nikita Mazjepin, ruski vozač, neće u nastupajućoj sezoni voziti za ekipu Has u šampionatu Formule 1. Razlog je specijalna operacija Rusije u Ukrajini i sukob u toj zemlji.

Nikita Mazepin
foto: Profimedia

Zvanično Formula 1, a ni ekipa Has nije se oglasio povodom ovih nagoveštaja i statusu Nikite Mazjepina. Sa druge strane engleski list "Dejli star" tvrdi da će Mazjepin zameniti Pjetro Fitipaldi, unuk dvostrukog F1 šampiona Emersona Fitipaldija, inače prvi test vozač ekipe.

Menadžment Formula 1 tima Has je pod ogromnim pritiskom zapadnih medija unazad nedelju dana. Nikitu Mazjepina nedavno je na najvulgarniji način vređao engleski novinar Džeremi Klarkson. Tada šef tima Has Ginter Stajner nije dovodio u pitanje status Nikite Mazjepina pred početak sezone.

Bez obzira kako se stvari budu dešavale, vlasti Velike Britanije donele su odluku da Nikiti Mazjepinu zabrane učešće na trci u toj zemlji koja će biti vožena na stazi Silverston 3. jula.

Nikita Mazepin
foto: EPA

FIA je pre nekoliko dana dozvolila ruskim i beloruskim vozačima da voze u svim šampionatima, ali i zabranila da imaju bilo kakva obeležja svojih država, bilo na vozilima ili odeći. Ruski sportisti doživljavaju vređanja i šikaniranja širom planete, a histerija je potaknuta pisanjem većine medija iz zapadne Evrope.

Dmitri Mazjepin, otac Nikite, jedan je od glavnih finansijera tima Has, ali i veoma uticajan i blizak prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track