JAKE REČI RUSKOG OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA: Sankcije nas NEĆE UBITI, novac koji smo davali strancima, uložićemo u NAŠU DECU
Foto: EPA

nema apatije

JAKE REČI RUSKOG OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA: Sankcije nas NEĆE UBITI, novac koji smo davali strancima, uložićemo u NAŠU DECU

Ostali sportovi -

Vjačeslav Fetisov veruje da sukob Rusije i Ukrajine neće dugo trajati

Legendarni ruski hokejaš i dvostruki olimpijski šampion Vjačeslav Fetisov (63) smatra da će ruski sport preživeti sankcije koje je zapadni svet uveo toj zemlji.

- Imamo veliku državu, održavaćemo interna takmičenja. Uklonićemo neverovatne ugovore sa strancima, ulagati u razvoj dečijeg sporta. Pre ili kasnije sukob će se završiti. Sada je teško vreme, možemo da se pregrupišemo. Da porodicama koje danas ne mogu da kupe štap za decu damo priliku da igraju hokej i mnogo drugih stvari - rekao je Fetisov za portal Fontanka.

Našao je rešenje i za razvoj domaćeg hokeja, ali i sporta uopšte. Predlaže da se novac prikupi u opštu blagajnu i da se podjednako podeli između klubova.

- Verujem da će ovo dati fantastičan rezultat - naglasio je popularni Slava.

Vjačeslav Fetisov
foto: EPA

Ruskim hokejašima uskraćeno je pravo da se takmiče na međunarodnim takmičenjima. Rusiji je oduzeto pravo da bude domaćin Svetskog prvenstva za mlade 2023. godine. Brojni stranci počeli su masovno da napuštaju ruske klubove pritisnuti od strane svojih zemalja.

Vjačeslav Fetisov blizak je predsedniku države Vladimiru Putinu. Baš na njegov predlog obavljao je ulogu ministra sporta Rusije od 2002. do 2008. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track