"UBIJALI STE LJUDE U JUGOSLAVIJI, A SAD VAM SMETA BORBA RUSIJE PROTIV NACISTA" Oglasila se Ruskinja koju su spajali sa Putinom!
Foto: AP

odgovor na hajku

"UBIJALI STE LJUDE U JUGOSLAVIJI, A SAD VAM SMETA BORBA RUSIJE PROTIV NACISTA" Oglasila se Ruskinja koju su spajali sa Putinom!

Ostali sportovi -

Alina Kabajeva tvrdi da je današnji svet licemeran i da nema iste aršine

Bivša ruska ritmička gimnastičarka i olimpijska šampionka iz Atine 2004. godine Alina Kabajeva teško podnosi sankcije prema ruskim sportistima od krovnih sportskih organizacija širom sveta.

Alina Kabajeva
foto: Printskrin/Jutjub

U razgovoru za agenciju TASS Alina Kabajeva kaže da živimo u licemernom svetu, te da smo svedoci najsramnijeg poglavlja u istoriji svetskog sporta. Ona kaže da su se dugi niz godina razne federacije i udruženja odnosili prema Rusiji nesportski, a danas je to konačno izašlo na videlo.

- Nisu se zabrinuli i nisu izbacili sa takmičenja nijednu državu koja je učestvovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. Ali sportski zvaničnici su bili veoma ljuti kada je Rusija odlučila da zaštiti Donbas i Lugansk od nacista - rekla je Kabaјeva.

Alina Kabajeva
foto: Printskrin/Jutjub

Govorila je bivša šampionka u gimnastici i o različitim aršinima prema sportistima kada je u pitanju doping. Da pravila ne važe podjednako za sve.

- Licemerje vrhunskih sportskih funkcionera je veoma moćna droga. To u velikoj meri utiče na uspeh i kvalitet svetskog sporta. Da postoje testovi za licemerje, niko od licemera nikada ne bi dobio prijem u menadžment sportom visokih dostignuća. Mislim da ćemo preživeti sve zabrane. Rusija je bila, jeste i biće velika sportska sila i tu ne možete ništa - poručila je Kabajeva.

Alinu Kabajevu prethodnih godina zapadni mediji su povezivali sa Vladimirom Putinom, pisajući da mu je ljubavnica, čak i da mu je decu. Te priče nikada nisu bile dokazane. Alina je dete je iz mešovitog braka, otac joj je Tatarin musliman, majka Ruskinja pravoslavna hrišćanka. Rođena je u Uzbekistanu, u glavnom gradu Taškentu. Poslednjih godina je ambasador ritmičke gimnastike i radi u medijima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track