PRIMILA HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO, A SADA SE PRIJAVILA U UKRAJINSKU VOJSKU: Ne bojim se, uzimam pušku u ruke...
Foto: Profimedia

Svitlana ne želi da napusti zemlju

PRIMILA HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO, A SADA SE PRIJAVILA U UKRAJINSKU VOJSKU: Ne bojim se, uzimam pušku u ruke...

Ostali sportovi -

Bivša rukometašica Svitlana Pasičnik (46) odlučila je da se prijavi u ukrajinsku vojsku dok traje rat sa Rusijom.

Svitlana je rođena u gradu Ovidiopolju koji se nalazi 12 kilometara od Odese, ali je dobar deo karijere provela u Hrvatskoj. Uzela je i hrvatsko državljanstvo pa je nastupala za tu selekciju.

Posle deset godina igranja u Hrvatskoj otišla je u Rusiju, gde je i završila karijeru.

Pasičnik po završetku karijere živi u rodnom gradu, gde trenutno nema ratnih sukoba, ali nije isključeno da Odesa i taj kraj budu u narednom periodu poprište borbi. Iako žene mogu da napuste Ukrajinu, bivšoj rukometašici to ne pada na pamet već želi da se bori.

– Nažalost, brat radi u Nemačkoj pa sam ja ta koja brani naš dom. Ni u jednom trenutku nisam pomislila da napustim Ukrajinu. Nije to moj stil – rekla je Pasičnik nedavno za hrvatske medije.

– Živim blizu Odese, gotovo na obali Crnog mora koje je od mog stana udaljeno 12 kilometara. Napad je i počeo upravo s mora. Spavala sam mirno kad je sve počelo. Bilo je to naglo buđenje, uz zaglušujuću buku topova. Odmah sam upalila televizor i imala sam šta da vidim. Rusija je objavila rat mojoj zemlji. Napali su više gradova istovremeno – rekla je Pasičnik.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track