JUSA BULIĆ ZAKAZAO TUČU DVA POZNATA PEVAČA, DOVEO ČAK I LAVA IZ ZOO-VRTA Meč prenošen na RTS, a i dan danas se priča o njemu VIDEO
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

bili i ostali face

JUSA BULIĆ ZAKAZAO TUČU DVA POZNATA PEVAČA, DOVEO ČAK I LAVA IZ ZOO-VRTA Meč prenošen na RTS, a i dan danas se priča o njemu VIDEO

Ostali sportovi -

Ubi me budala, zavapio je Rambo posle fajta

Mangupski, ali u isto vreme šmekerski i džentlmenski. Upravo ovako može da se opiše spektakularni boks meč između dvojice pevača Tonija Montana i Ramba Amadeusa, održan pre 25 godina u Beogradu.

Rambo Amadeus, Toni Montano
foto: Printskrin/Jutjub

Ovaj neverovatni i spektakularni događaj desio se na stadionu FK Železnik, 1997. godine. Organizator ovog hepeninga bio je tadašnji predsednik FK Železnik Jusa Bulić, povodom ulaska kluba u prvu ligu tadašnje države. Tada je Jusa na stadion doveo i lava iz Beogradskog zoološkog vrta koji je bio u kavezu, jer je nadimak njegovog kluba bio Lavovi.

Meč je gledalo nekoliko hiljada ljudi. Pored Ramba i Tonija, učešće su uzeli još dvojica pevača, ali i velikih beogradskih mangupa i šmekera starog kova. Oliver Mandić kao Tonijev sekundant, te Dušan Prelević Prele, kao sudija u ringu. Zanimljivo, izveštaj sa ove bokserske revije prikazan je na prvom programu tadašnje RTV Beograd. Toni i Rambo radili su meč po pravilima boksa u tri runde, od po tri minuta. Bez laži i prevare. Pravo boksersko šibanje i makljanje.

Rambo Amadeus, Toni Montano
foto: Printskrin/Jutjub

Ovaj egzibicioni meč se navodno, dogodio jer je Toni Montano u emisiji kod tada izuzetno popularnog voditelja Milovana Ilića Minimaksa izjavio da bi sa svakim narodnjakom izašao na boks meč. U narodnjacima se prepoznao Rambo, tvorac sintagme turbo folk, te je spektakl ubrzo i organizovan.

Rambo Amadeus, Toni Montano
foto: Printskrin/Jutjub

- Sudiću pošteno i neka pobedi onaj koji je gori - rekao je Prele u svom stilu pre početka meča.

Bio je to meč "funta za funtu" jer protivnici nisu bili iste težine. Obojica su pokazali želju za dobrim boksom, videlo se da Toni Montano, kao stari panker i momak koji se u mladosti neborojeno puta mlatio po Beogradu raspolaže boljom tehnikom. Rambo se uzdao u promenu garda, i duže ruke.

Fizički vidno nepripremljeni, ali sa velikom željom za dobrim boksom, obojica fajtera malaksali su pre isteka vremena i odlučili da prekinu meč zagrljajem. Ringovni sudija Dušan Prelević Prele nije imao ništa protiv, pa je odlučio da obojicu boksera proglasi pobednicima.

- Mi se nismo boksovali, pod broj jedan, već smo pravili jedan spektakl. Sve ovo je bilo za narod. Mi se znamo dosta dugo, sa estrade... Ali, muški da je bilo, jeste - izjavio je Toni Montano.

Rambo Amadeus, Toni Montano
foto: Printskrin/Jutjub

Posle toga, izjavu je smejući se dao Rambo Amadeus:

- Ubi me budala! Bilo je žestoko. Toni je odličan borac.

Na kraju sudija u ringu Dušan Prelević zagrlio je obojicu boksera i kazao:

Rambo Amadeus, Toni Montano
foto: Printskrin/Jutjub

- Za mene je ovo nerešno! Samim tim što su izašli u ring, pokazali su da su borci. Toni je bio srčaniji, ali ga je Rambo držao na dostanci. I revanš sledi.

Iako su obojica pevača bili spremni da ponovo ukrste rukavice, do toga nikada nije došlo. Ali, o ovome meču u Beogradu se i dalje priča, a mlađe generacije mogu iz video priloga da vide kakvi su šmekeri bili Toni Montano i Rambo Amadeus.

Za kraj, izdvojili smo jedan komentar sa Jutjuba, koji možda i najbolje odslikava karakter i pojavu dvojice sjajnih ljudi Tonija i Ramba:

- Za ove mlade koji ne znaju, pa komentarišu Rambo ovako ili onako... Rambo se pet puta u životu pobio nije, a Toni je stara "ulična bitanga". Šibao se i kao Panker 80-ih godina i kao navijač Zvezde, išao je na gostovanja u Vinkovce, Zagreb, Split...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track