OTVORENE PRETNJE NOVINARU KURIRA ZBOG IZNOŠENJA ISTINE O BEOGRADSKOM HIPODROMU! Podneta prijava policiji protiv Nemanje Bobičića!
Foto: Kurir sport/Lazar Delić

SKANDALOZNO

OTVORENE PRETNJE NOVINARU KURIRA ZBOG IZNOŠENJA ISTINE O BEOGRADSKOM HIPODROMU! Podneta prijava policiji protiv Nemanje Bobičića!

Ostali sportovi -

Jedini ovlašćeni zastupnik Srpskog galopskog saveza Nemanja Bobičić, koji je u nedelju sa predsednikom SGS Andrijom Jovićevićem i Mihajlom Vasićem, bio u rukovodstvu trka na hipodromu kraj Careve ćuprije u ime famoznog Beogradskog trkačkog kluba (BRC), uputio je u utorak kasno uveče otvorene pretnje novinaru Kurira Lazaru Deliću, nezadovoljan njegovim pisanjem o konjičkom sportu na portalu www.kurir.rs.

Očigledno, da Bobičića, a pogotovo one kojima verno služi samo kao paravan i koji zapravo već godinama unazad vode glavnu reč na Beogradskom hipodromu i kojima malo ko sme da se suprostavi na bilo koji način, najviše boli iznošenje istine o katastrofalnom stanju na hipodromu kraj Careve ćuprije.

Bobičić je ovaj put otišao korak dalje, pa je u pomoć pozvao i braću blizance sa identičnim inicijalima N.K., poznate jer su navodno bili ne baš obični članovi Partizanove navijačke grupe. Sada na hipodromu imaju specijalni zadatak - da uteruju strah onima koji ukazuju na sve što nije dobro, pa i na evidentni kriminal.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, Bobičić je iskoristio i zloupotrebio jednu bezazlenu stručnu raspravu, sa samo jednim ciljem: da otvoreno preti! Inače, nije mu prvi put da se služi podstrekavanjem, što je ozbiljno krivično delo, jer je i ranije, preko drugih, pretio jednom novinaru sa jedinog specijalizovanog sajta za galop na ovdašnjim prostorima na srpskom jeziku, pa je tada tražio i dobio "uslugu" od poznatog vlasnika galopera iz Uba.

Ceo slučaj je prijavljen i policiji, odnosno Odeljenju za borbu protiv visoko-tehnološkog krimanala MUP-a Srbije. Ove godine će se u Beogradu održati 100. jubilarni derbi, a u upravi srpskog galopa, u kojoj su i Miloš Popović, šef kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, kao i narodni poslanik Vladimir Đukanović, trebalo bi do tada, ako je ikako moguće, da razbistre vodu, jer u mutnom mnogi na Beogradskom hipodromu gledaju isključivo lične sitne interese, a kada je tako onda se ne vidi čak ni iskra koja bi mogla ponovo da upali srpski galop i vrati ga na staze slavne prošlosti.

Redakcija Kurira najoštrije osuđeje pretnje novinaru naše Sportske redakcije i nada se blagovremenoj reakciji nadležnih organa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track