ODBROJAVANJE! OLIVERA JEVTIĆ AMBASADORKA BEOGRADSKOG MARATONA: Stiže sedam trkača iz Etiopije, posebne nagrade za domaće takmičare
Foto: Beogradski maraton

SPEKTAKL U BEOGRADU

ODBROJAVANJE! OLIVERA JEVTIĆ AMBASADORKA BEOGRADSKOG MARATONA: Stiže sedam trkača iz Etiopije, posebne nagrade za domaće takmičare

Ostali sportovi -

Za nedelju dana Beograd će ponovo biti domaćin najveće sportske i trkačke manifestacije u našoj zemlji, jer se 15. maja 2022. godine, sa početkom u 8 časova, pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze” održava 35. izdanje Beogradskog maratona. Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić, biće ambasadorka ovogodišnjeg maratona.

Ova manifestacija okupiće preko 6500 trkača iz cele Srbije, regiona i sveta na distancama dugim 42 i 21 kilometar. Beogradski maraton se organizuje u punom obimu, sa velikim brojem učesnika i u prepoznatljivoj maratonskoj atmosferi, jer se posle dve godine pauze vraća „Trka zadovoljstva“. Najmasovnija trka u okviru Beogradskog maratona, organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koje će istrčati ili prošetati stazom dugom 2,5 kilometara.

Ove godine nas očekuje brza i zanimljiva elitna trka u kojoj će učestvovati sedam trkača iz Etiopije, koji su na granici obaranja rekorda staze. Novina u odnosu na prethodne maratone ogleda se u posebnim nagradama za domaće trkače. Na ovaj način Beogradski maraton želi posebno da podstakne domaće učesnike, jer oni pored prilike da trče sa najbržim svetskim maratoncima, imaju priliku i da se nađu na postolju i osvoje neku od nagrada.

Olivera Jevtić
foto: Oks.org.rs

Ambasadorka 35. Beogradskog maratona biće najbolja srpska atletičarka svih vremena, Olivera Jevtić. Ona je našu zemlju predstavljala čak pet puta na Olimpijskim igrama, pobednica je mnogih svetskih maratona, a Beogradski maraton je osvajala čak četiri puta u svojoj karijeri. Olivera je neprikosnovena vlasnica rekorda Srbije u atletici na 5.000 i 10.000 metara, na distanci polumaratona i maratona.

- Na Beogradskom maratonu ne učestvuju samo maratonci, već i rekreativci, deca, mame sa bebama, odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca, osobe sa invaliditetom, ali i posmatrači koji pružaju nesebičnu podršku učesnicima. Koristim ovu priliku da pozovem sve naše sugrađane da učestvuju u dugogodišnjoj tradiciji Beograda, da probude u sebi sportski duh i pridruže nam se, kako bismo tog dana poslali sliku Beograda kao atletske prestonice sveta - istakao je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track