PARTIZAN JE OPET LIDER! CRNO-BELI SE POIGRAVALI SA VOŠOM I ZAPRETILI ZVEZDI: Terzić i Rikardo postigli po gol, mogli da daju i PET
Foto: Starsport

Superliga

PARTIZAN JE OPET LIDER! CRNO-BELI SE POIGRAVALI SA VOŠOM I ZAPRETILI ZVEZDI: Terzić i Rikardo postigli po gol, mogli da daju i PET

Fudbal -

Crno-beli rutinski odradili posao protiv slabe Vojvodine (2:1) i izbili na čelo tabele, bar na nekoliko časova

Ne predaje se Partizan! Još jedna pobeda u plej-ofu Superlige, ovaj put nad Vojvodinom - 2:1. Strelci za crno-bele bili su Nikola Terzić i Rikardo, dok je utešni gol za Novosađane dao Mihajlo Nešković u nadokandi vremena.

Partizan je odmah na početku utakmice, u četvrtom minutu nokautirao Vošu, kada je mladi Terzić posle akcije Rikarda i Meniga matirao golmana Rockova. Crno-beli su bili bolji rival od gostiju, koji nisu preterani kidisali na gol rivala, a prednost je duplirao Rikardo posle više nego očajne reakcije odbrane Vojvodine.

Pokušavao je Partizan u prvom poluvremenu da postigne još koji gol, razgali ono malo publike na stadionu, međutim raspoloženi golman Rockov bi se uvek isprečio i tako sačuvao dostojanstvo gostiju.

Ofanzivno, Voša je želela nešto da uradi preko Nikole Vukčevića, Marka Bastajića i Veljka Simića, ali gotovo uvek bez prave pretnje po Nemanju Stevanovića do gola u finišu meča. Bio je to četvrti poraz u nizu za Vojvodinu i potvrda da se nalaze u velikoj krizi.

Partizan i Vojvodina odigraće u sredu polufinalni meč Kupa Srbije u Humskoj.

1 / 9 Foto: Starsport

KRAJ MEČA. Partizan je pobedio sa 2:1.

90. minut - GOOOOL! Nešković smanjuje rezultat, tako što se najbolje snašao posle jednog odbitka u kaznenom prostoru crno-belih. Vojvodina je tako postigla počasni gol u poslednjim sekundama meča, jer je sudija odmah potom označio kraj.

82. minuta - Konačno kakva takva šansa. Lazar Marković je bio u prodoru došao je do pozicije za šut sa 12-13 metara, ali je lopta završila u naručju Rockova.

70. minuta - Kad već nema ništa zanimljivo na terenu da vas obavestimo o izmenama. Ušli su Jojić i Marković u timu Partizana, a izašli Natho i Menig. Nedugo zatim je i Lutovac zamenio Miljkovića, a Obradović Uroševića.

Sa druge strane Nešković i Bjeković su na terenu, a iz igre su izašli Lazarević i Bastajić.

60. minuta - I dalje ništa vredno pomena na stadionu u Humskoj. Rutinsko odrađivanje posla od strane Partizana.

54. minut - Slab tempo na startu nastavka. Partizan napada, ali nije to toliko žustro kao što je bilo u prvih 45 minuta.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme. Potpuno zasluženo vođstvo Partizana koji igra izuzetno dobro. Gosti mogu da budu zadovoljni što ne gube 4:0, 5:0...

POGLEDAJTE SJAJAN GOL RIKARDA:

43. minut - GOOOOL! Rikardo! Sve je sam uradio napadač crno-belih. Povukao loptu od centra izlomio dve protivnička igrača i konačno savladao danas sjajnog golmana Voše.

Rikardo
foto: Starsport

33. minut - Rockov čini čuda! Ponovo je izašao kao pobednik iz situacije "jedan na jedan" sa Rikardom.

26. minuta - Velika šansa za Natha! Izraelac je bio sam na 5-6 metara od gola, ali je njegov udarac glavom otišao pravo u Rockova.

EMOTIVNO I PORUKA GROBARA

Pre početka meča održan je minut ćutanja u čast preminule legende jugoslovenskog fudbala Ivice Osima. Grobari su imali i poruke tim povodom

Ivica Osim
foto: Starsport
Ivica Osim
foto: Starsport

23. minut - Terzić je u centru pažnje. Malo je nedostajalo da postigne drugi gol. Njegov šut sa 18 metara završio je tik pored stative gola Vojvodine.

20. minut - Rikardo je imao zicer! Izašao je sam pred Rockova, ali mu je golman rivala ušao u šut i sprečio da postigne gol.

13. minut - Prvi opasan napad gostujućeg tima. Bastajić je šutirao sa 20-tak metara, ali lopta je otišla malo pored gola Stevanovića.

8. minut - Sjajno su crno-beli ušli u meč. Kontantno pritiskaju rivala i čini se da su blizu da u ranoj fazi utakmice i reše pitanje pobednika.

POGLEDAJTE GOL CRNO-BELIH:

4. minut - GOOOL! Partizan već vodi. Strelac - Terzić. Kvinsi Menig je sjajno prešao sa loptom gotovo pola terena, uposlio Terzića, a mladi igrač je pogodio suprotan ugao Rockova.

Partizan
foto: Starsport

1. minut - Počeo je meč u Humskoj ulici. Na tribinama jako malo navijača. Čini se maksimum 2.000 ljudi.

Partizan
foto: Starsport

Partizan - Vojvodina 2:1 (2:0)

Strelci: Terzić u 4, Rikardo u 43. minutu - Nešković u 90+2. minutu.

Partizan: Popović - Miljković, Saničanin, Miletić, Urošević - Jevtović, Zdjelar - Menig, Natho, Terzić - Rikardo.

Vojvodina: Rockov - Lazarević, Kovačević, Stevanović, Đorđević - Maksimović, Bastajić - Vukadinovič, V. Simić, Zukić - Vukčević.

Tri pobede i nada u kiks Zvezde. To je računica Partizana za san zvani titula prvaka Srbije.

U 36. kolu Super lige Srbije Partizan danas dočekuje Vojvodinu (14.00). Crno-beli nisu imali previše problema sa Novosađanima u prva dva meča u ovoj sezoni. U Beogradu je bilo 4:1, a u Novom Sadu 2:0 za "valjak".

Čini se da bi sve sem lakog trijumfa Partizana bilo ravno senzaciji.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, pred duel s Vojvodinom u Humskoj pričao je i o temama koje nemaju veze sa utakmicom, već sa večitim rivalom.

- Pa nisu kiksnuli pet godina. Nadamo se, nadamo se da će ovu da kiksnu, i onu tamo. Nadamo se, ali da li verujemo? Vidim da ni vi ne verujete. Dešava se svašta u fudbalu, ali vi ne verujete. Vi se trudite da verujete, ali gde da izgube - u ljutitom tonu se obratio novinarima Stanojević i nastavio:

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

- Opet ću da pričam, jer imam pravo, pobedili smo 100 utakmica. Prave se spinovi, svi ste pisali da se Luganu duguje, a nisam čuo da se pisalo kada se Degeneku dugovalo 900.000. Napravili ste kao da je haos u klubu. U Partizanu nema problema, jer sve pobeđujemo. Sve je u redu između nas, u rukovodstvu, svuda, jer smo uzeli toliko bodova i ne odustajemo. Ali smo oprezni zbog ove Zvezdine mašinerije koja je pokrenuta od proleća.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track