OLIMPIJSKI ŠAMPION PRUŽIO PODRŠKU PUTINU! Rilov: Ponosan sam što sam Rus, u Drugom svetskom ratu izgubili smo 52 miliona ljudi
Foto: Printskrin/instagram

dan pobede

OLIMPIJSKI ŠAMPION PRUŽIO PODRŠKU PUTINU! Rilov: Ponosan sam što sam Rus, u Drugom svetskom ratu izgubili smo 52 miliona ljudi

Ostali sportovi -

Jevgenij Rilov podsetio na velike žrtve ruskog naroda u periodu od 1941. do 1945. godine

Jevgenij Rilov, dvostruki olimpijski šampion u plivanju, pružio je podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom Dana pobede nad fašizmom 9. maja.

Jevgenij Rilov
foto: Profimedia

- Želim da čestitam svima veliki praznik, Dana pobede! U ratu 1941-1945 naša zemlja izgubila je više od 40 miliona ljudi, ukupan broj žrtava stanovništva bio je 52 miliona. Drugi svetski rat je najveći rat u istoriji čovečanstva. Razmislite o tome, tada smo mi Rusi izgubili više života nego druge zemlje učesnice ZAJEDNO!!! Nije li ovo razlog da se oda počast danu koji simbolizuje najveći gubitak koji je bilo koja zemlja ikada pretrpela u svojoj istoriji - napisao je Jevgenij Rilov (25) na Instagramu, uz fotografiju vojnika Crvene armije koji podižu zastavu SSSR prilikom pada Berlina, a onda dodao:

- Zato se ne stidim što sam Rus, ponosno vadim bordo pasoš kad putujem, drago mi je što sam građanin velike zemlje! I podržavam svog predsednika koji voli svoju zemlju i ne dozvoljava da se zgusnu oblaci na našim granicama. Neću da slavim. Naši momci sada umiru. Ali zapamtite - moramo. Održite i paradu. Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno!

Jevgenij Rilov nedavno je suspendovan od strane Svetske plivačke organizacije (FINA) iz svih takmičenja na devet meseci. Kao razlog za kaznu, čelnici LEN su naveli argument da je Jevgenij Rilov u martu učestvovao na mitingu organizovanom povodom godišnjice prisajedinjenja Krima Rusiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track