MA, ONA JE ČUDO! Ivana Vuleta u 33. godini izabrala NOVU DISCIPLINU! Već se takmičila u njoj, a sada će predvoditi Srbiju (VIDEO)
Foto: Starsport

ATLETIKA

MA, ONA JE ČUDO! Ivana Vuleta u 33. godini izabrala NOVU DISCIPLINU! Već se takmičila u njoj, a sada će predvoditi Srbiju (VIDEO)

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka ima novu disciplinu

Ivana Vuleta (32) će predvoditi tim Srbije na Balkanijati koja se ove godine održava u Rumuniji, tačnije u gradu Krajova 18. i 19. juna.

Srbiju će ukupno predstavljati 23 atletičara, 14 u ženskoj i devet u muškoj kategoriji, a Srpski atletski savez je saopštio da će Ivana pored skoka u dalj pokušati da obraduje našu zemlju i u troskoku.

Ona je u poslednje vreme vežbala i tu disciplinu, a na prvenstvu Vojvodine se i takmičila u njoj prethodnog vikenda.

- Najveća zvezda Balkanijade 2022. naša Ivana takmičiće se u dve discipline, pored skoka u dalj u kome se nalazi na svetskom tronu, odlučila je da se za nova sportska dostignuća bori i u troskoku. Proteklog vikenda na prvenstvu Vojvodine Ivana je upravo u ovoj disciplini pokazala da je satkana od zlata i da za nju nema prepreka, slavila je u troskoku sa daljinom od 13.80m - navedeno je na sajtu Atletskog saveza Srbije.

Pored Ivane, u Krajovi će se takmičiti i najbolja juniorka sveta, Adrijana Vilagoš, koja će ovog puta u seniorskoj konkurenciji bacati koplje, tu su između ostalih i Dragana Tomašević, Aleksa Kijanović, Strahinja Jovančević, Zorana Rokavec, Ivana Ilić...

Balkanijada je ove godine poranila za nedelju dana, jer domaćini nisu bili u mogućnosti da je organizuju nakon zaštićenog termina Svetske atletike za nacionalna prvenstva (25. i 26. jun).

Srpski tim uz potvrđene svetske i evropske asove broji i mlade snage koji na svakom takmičenju i time novoj prilici idu na obaranje sopstvenih i državnih rekorda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track