DOMINACIJA OAK BEOGRADA Romantičari osvojili čak 12 medalja na prvenstvu Srbije u atletici! Kijanović oborio rekord star 38 godina
Foto: ASS

Šest zlata

DOMINACIJA OAK BEOGRADA Romantičari osvojili čak 12 medalja na prvenstvu Srbije u atletici! Kijanović oborio rekord star 38 godina

Ostali sportovi -

Ovog vikenda, u Kruševcu je održano atletsko Prvenstvo Srbije za seniore/ke.

Najbolje rezultate ostvarili su takmičari OAK Beograd, koji su osvojili čak 12 medalja.

Šampioni Srbije su postali Anja Lukić 100m prepone, Luka Trgovčević 110m prepone, Aleksa Kijanović 100m, Boško Kijanović 200m, Boško Kijanović 400m, muška štafeta 4 x 100m. Vicešampioni Srbije su postali Asmir Kolašinac kugla, Mihajlo Mandić 200m, ženska štafeta 4 x 100m. Dok su bronzanu medalju osvojili Katarina Vreta na 100m, Natalija Dragojević u troskoku i Mihajlo Mandić na 400m.

Drugog dana takmičenja, fantastično ostvarenje ostvario je član Omladinskog atletskog kluba Beograda (OAK Beograd), Boško Kijanović, koji je oborio nacionalni rekord na 200m još iz 1984. godine, a koji je pre bio u vlasništvu Mladena Nikolića. Boško je ovu deonicu istrčao za 20.70s. Pored državnog rekorda na 200m i zlatne medalje, Boško je postao i šampion na duploj dužoj deonici, 400m. A nedelju dana pre toga je u Rumunskoj Krajovi, postao i šampion Balkana na 200m.

Inače, OAK Beograd je trenutno prvi na rang listi po uspešnosti i skupljenih bodova tokom ove takmičarske godine.

Na izuzetnoj jakoj Balkanijadi u rumunskoj Krajovi, OAKovci su se okitili medaljama. Šampion Balkana na 200m je postao Boško Kijanović, vicešampioni su postali preponaši, Anja Lukić (100m prepone) i Luka Trgovčević (110m prepone) dok je Boško došao i do bronze na 400m.

Od plavo-belih, u utorak na put na Mediteranske igre krecu Asmir Kolašinac i Anja Lukić, dok u subotu na Prvenstvo Evrope za mlađe juniore/ke, putuju Natalija Dragojević, Jovana Milošević, Balša Milić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track