PORODILA SE JEDNA OD NAJLEPŠIH SPORTISTKINJA: Ruskinja je dugo bila veliki rival Ivani Španović, a sada je postala majka
Foto: Printskrin/Instagram

STIGLE RODE

PORODILA SE JEDNA OD NAJLEPŠIH SPORTISTKINJA: Ruskinja je dugo bila veliki rival Ivani Španović, a sada je postala majka

Ostali sportovi -

Ruska atletičarka Darija Klišina postala je majka.

Jedna od najlepših svetskih sportistkinja objavila je na svom profilu da je na svet donela dečaka.

Ruskinja se takmiči u skoku u dalj, i jedno vreme je bila najveća konkurencija Ivani Španović, sada Vuleti.

Darija je rođena u Tveru, nekadašnjem SSSR-u, 15. januara 1991. godine. Potiče iz sportske porodice – i majka i otac su se takmičili u različitim sportovima pre nego što su dobili nju. U svet sporta je ušla sa osam godina – počela je da igra odbojku i bila je veoma dobra u tome. Međutim, odbojka joj je dosadila sa 13 godina i prešla je na atletiku, tačnije na skok u dalj.

Nakon što je završila školu, potpuno se posvetila karijeri. Odlučila je da ne ide na fakultet, što se njenim roditeljima nije mnogo svidelo, ali su je ipak podržali u njenim željama.

A uspesi su ubrzo došli. Darija je postavila svoj prvi rekord 26. juna 2010. kada je skočila 7,03 m – bio je to najbolji ruski juniorski skok i drugi najbolji juniorski skok svih vremena, a drugi najduži na celom svetu.

Sveukupno do sada je Darija bila dvostruka evropska prvakinja u dvorani (2011. i 2013), svetska prvakinja na tamičenju do 17 god (2007.), evropska juniorska prvakinja 2009. i pobednica na Evropskom prvenstvu mladih 2011.

Slovi za jednu od najlepših sportiskinja, a priznala je kako je zbog toga svojevremeno imala nepristojne ponude.

Naime, jednom je od nepoznatog muškarca na Instagramu dobila ponudu da postane eskort dama u Americi za 200.000 dolara mesečno.

- Zaista sam se prvi put u životu susrela sa takvom ponudom. Moja reakcija je bila brza i kratka: Nisam zainteresovana, rekla je za "Informer" Klišina.

Pomenuta situacija je nije potresla.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track