VELIKI USPEH: Teodora Vukojević srebrna na Mediteranskim igrama
Foto: OKS

ORAN 2022

VELIKI USPEH: Teodora Vukojević srebrna na Mediteranskim igrama

Ostali sportovi -

Srpska reprezentativka u streljaštvu Teodora Vukojević osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu.

Vukojević je kvalifikacije završila na osmom mestu sa 626,5 krugova, da bi potom od samog početka finala držala drugo mesto iako je Slovenka Živa Dvorsak konstantno bila na manje od pola kruga razlike od nje.

Vukojević je ušla u direktan duel za zlatnu medalju, a protivnica joj je bila Francuskinja Osean Muler. U reprizi meča za zlatnu medalju sa poslednjeg Evropskog prvenstva, slavila je Francuskinja sa 16:6.

"Nakon kvalifikacija gde sam jedva ušla u finale, veoma sam zadovoljna ovom srebrnom medaljom. Borba je bila žestoka, obzirom da se Muler i ja poznajemo još sa Evropskog prvenstva i da je to bila moja protivnica i na tom takmičenju", rekla je Vukojević, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

"Prošli put sam ja uspela da osvojim zlato, a sada je to uradila ona, tako da se nadam da ćemo se još susretati u nekim budućim finalima velikih takmičenja", dodala je ona.

Ovo je 17. medalja za srpske sportiste na ovim Igrama, a treća medalja za strelce posle miksa vazdušnim pištoljem i Milenka Sebića u gadjanju vazdušnom puškom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track