UNKS LAKO DO POBEDE U 100. GALOPSKOM DERBIJU! Slavlje džokeja Šašića, trenera iz Šapca Šendekovića i vlasnika Alića (VIDEO)
Foto: Miroslav Radojević

konjički sport

UNKS LAKO DO POBEDE U 100. GALOPSKOM DERBIJU! Slavlje džokeja Šašića, trenera iz Šapca Šendekovića i vlasnika Alića (VIDEO)

Ostali sportovi -

Trogodišnji ždrebac jesenas plaćen na aukciji u Njumarketu (Engleska) nešto više od 25.000 funti!

Trogodišnji ždrebac Unks, koji se nalazi u treningu u Šapcu kod našeg najboljeg trenera Bojana Šendekovića, dobio je prema očekivanjima, vrlo lako 100. galopski derbi na Beogradskom hipodromu (2400 m, pesak, 2 miliona dinara). Već po ulasku u ciljni pravac, bilo je jasno da Unksa niko ne može da ugrozi, tako da je prvi favorit ostvario rutinsku pobedu, u maniru nadmoćno, sa čak 12 dužina konjskog tela prednosti! Drugi je bio Betmen (jahač-učenik Milan Nikolić, trener Dušan Pajić, vlasnik Adnan Muratović), a treći zekan Luis Fernando (Kristijan Njezi, Anđa Mihajlovski, KK Perjanik).

Unksa je u najznačajnijoj klasičnoj generacijskoj trci jahao iskusni džokej iz Šapca Aleksandar Šašić, a vlasnik ovog galopera je Almin Alić iz Sjenice. Pobedničko vreme 2:37,5. Derbi je posmatralo oko 2.000 gledalaca, ulaz na najstarijiji sportski objekat u Beogradu je čak i ovaj put bio besplatan!

Galopski derbi
foto: Miroslav Radojević

Unks je oždrebljen u Irskoj, a jesenas je kupljen za 25.000 gvineja (nešto više od 25.000 funti), na čuvenoj aukciji Tatersalsa u Njumarketu. Kako je Kurir već pisao, zanimljivo je da je ova kupovina za porodicu Alić obavljena u Engleskoj posredstvom Vladimira Vukojevića, vlasnika trkačke štale "Antilop" iz Belotića.

Bojan Šendeković
foto: Facebook

Ovogodišnji peti trkački dan na hipodromu kraj Careve ćuprije obeležili su sa čak pet pobeda trener Bojan Šendeković (galoperi koji su kod njega u treningu formalno se ove sezone vode na njegovu suprugu Tamaru) i džokej Šašić, koji je pored derbija trijumfovao u još dve trke. Od trenera su u prve dve trke pobede zabeležili Miroslav Kolar, koji je tako spasao čast Beogradskog hipodroma kao domaćina i Dušan Pajić iz Šapca, a od džokeja dva puta je slavio prekaljeni Željko Ilić, a po jednom Miloš Milojević Struja i prošlogodišnji šampion Srbije Darko Ljubomirović.

Muzika za Jovićevića, iako je pobeda izostala

U ukupno sedam galopskih trka, startovalo je ukupno 51 grlo. U derbiju je bilo deset učesnika, devet ždrebaca i jedna omica, tako da su četiri mesta u start mašini ostala prazna, jer su neki vlasnici, poput Predraga Šotre, procenili da njihovi konji nemaju šanse za dobar plasman.

Najskuplje uveženi konj u Srbiju iz Engleske, Luis Fernando (40.000 funti), bio je tek treći u derbiju, ali to nije oneraspoložilo njegovog vlasnika Andriju Jovićevića, inače predsednika Srpskog galopskog saveza (SGS). Jovićević je sa saradnicima i brojnim prijateljima, posle 100. derbija, ostao dugo na hipodromu kraj Careve ćuprije, uz živu muziku u jednom renomiranom restoranu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track